GK tildeles TTE på nytt sykehus ved Gardermoen

GK er tildelt den totaltekniske entreprisen (TTE) ved det nye sykehuset til Landsforeningen for hjerte- og lungesyke ved Gardermoen. GK skal på oppdrag fra HENT levere fagene ventilasjon, byggautomasjon, rør, kulde og elektro.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Kostnadsramme på 1,4 milliarder

LHL-klinikkene Gardermoen skal bli et nasjonalt kraftsenter for hjerte- og lungesyke, hvor LHL samlokaliserer dagens aktiviteter fra Feiringklinikken og Glittreklinikken. I tillegg skal det etableres nye tilbud.

Sykehuset blir på ca. 28 500 kvadratmeter og prosjektet har en kostnadsramme på over 1 milliard kroner.

Bygningsmassen fordeles på fire bygg; sengepost, pasienthotell, produksjonsbygg og kontorbygg.

- Dette er en stor TTE for GK. Vi har ansvaret for både prosjektering og utførelse innen alle tekniske fag, sier regionsdirektør Oslo i GK, Arne Dahl.

Det er eiendomsutvikler Aspelin Ramm Eiendom AS som sammen med det svenske eiendomsselskapet Hemfosa skal bygge og eie sykehuset, mens LHL skal leie lokaler for å drive pasienttilbudene. HENT er hovedentreprenør i prosjektet. Første spadetak tas høsten 2015.

Energimerke A

Ambisjonsnivået for bygget er energimerke A, og GKs leveranse på oppdrag fra HENT inneholder blant annet behovsstyrt ventilasjon og belysning.

Deler av sykehuset utstyres med Lindinvent, samme løsning som GK selv benytter i sitt eget kontorbygg på Ryen i Oslo.

GK Norge prosjekterer og utfører alle tekniske fag i samarbeid med sine datterselskaper GK Rør og GK Elektro; rør, elektro, ventilasjon, automasjon og kulde.

De samlede investeringene i LHL-sykehuset utgjør 1,4 milliarder kroner. I dette inngår tomte- og infrastrukturkostnader og merverdiavgift.

Byggestart er planlagt til september 2015 med beregnet overlevering i januar 2018.

MILJØBYGG/19. februar 2018

Miljøambisiøst høyskolebygg i Bergen

Høgskulen på Vestlandet, nærregion Bergen er i dag på to lokasjoner. For å samle sin faglige og administrative aktivitet på Kronstad startet byggefasen for et nytt bygg i januar. Når det åpner i 2020 skal campus huse 9000 studenter og 900 ansatte. Les hele saken

Til toppen