Jan Tore Grindheim og byggemappen.no vil gjerne samarbeide med andre aktører for å gjøre næringen bedre.
Jan Tore Grindheim og byggemappen.no vil gjerne samarbeide med andre aktører for å gjøre næringen bedre. (Bilde: Eirik Iveland)

God informasjonsflyt på mobilen

Byggemappen er en ny måte å følge opp små og mellomstore byggeprosjekter. En plattform designet i samarbeid med bransjen samler all informasjon, enkelt tilgjengelig på mobil og nettbrett.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Aktørene i byggebransjen har behov for oppdatert informasjon. Alle som har behov får tilgang – og de ulike aktørene kan kontakte hverandre direkte, forteller Jan Tore Grindheim i byggemappen.no

Grindheim mener at det råder litt kaoskommunikasjon på mange byggeplasser. Informasjon overleveres i mail, på pdf, med SMS, på papir og muntlig.

– Her har vi et brukervennlig grensesnitt med state-of-the-art infrastruktur. Her har vi fått god hjelp av Tor Gjøsæter som har tatt PhD innen utvidet virkelighet på smarttelefoner, sier han.

Firmaet startet opp på OS utenfor Bergen tidligere i år. De har fått støtte fra Innovasjon Norge og god hjelp fra ulike fagmiljøer.

– Vi er ingeniører og teknologer. Derfor har vi vært bevisste på å få med oss folk som har kompetanse på områder vi ikke er så flinke på, sier Grindheim.

Papirtegninger kan bli utdaterte

Byggmappen tar vare på all historikk og dokumentasjon fra byggeprosessen. En kan med enkle grep laste opp bilder, dokumenter og følge en saksgang.

– Vi kan også involvere huskjøpere i større grad i prosessen. De kan følge utviklingen trinn for trinn, komme med ønske om endringer og godkjenne nye tiltak.

Markedet er aktører i boligmarkedet, og løsningen passer både til store og små prosjekter.

Løsningen funger utmerket på mobil.

– Papirtegninger kan bli utdaterte. Og montørene har med seg smarttelefonen ut på anlegg. Brukergrensesnittet har blant annet store knapper, så det blir enkelt for tømrere å navigere ute på jobb.

Til toppen