Google planlegger nytt hovedkvarter

Google planlegger nytt hovedkvarter

Google har lenge vært kjent for å tenke annerledes om arbeidsmiljø og arkitektur. Nå samarbeider det danske arkitektfirmaet Bjarke Ingels med britiske Thomas Heatherwick om å designe Googles nye hovedkvarter.

  • Arkitektur
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Arkitektene ønsker å utfordre tradisjonelle permanente betongstrukturer med fleksible løsninger som tillater tilpasning av den ytre formen av bygningen. I stedet for tradisjonelle vinduer, vegger, og tak har arkitektene skissert transparente lettvegger for regulering av inneklima, støy og, forurensning.

[factbox id="1"]

Prosjektet fokuserer på å utvikle et dynamisk miljø hvor gangstier, sykkelstier, kafeer, og butikker er integrert i kontorkomplekset. Bygningen vil raskt kunne tilpasses selskapets utvikling gjennom å opprette, flytte, og omorganisere lokaler for et stadig skiftende behov for arbeidsplasser.

Planene er levert bystyret i Mountain View for godkjenning, melder Google på sin blogg.

[slider]

 

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen