Google planlegger nytt hovedkvarter

Google planlegger nytt hovedkvarter

Google har lenge vært kjent for å tenke annerledes om arbeidsmiljø og arkitektur. Nå samarbeider det danske arkitektfirmaet Bjarke Ingels med britiske Thomas Heatherwick om å designe Googles nye hovedkvarter.

  • Arkitektur
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Arkitektene ønsker å utfordre tradisjonelle permanente betongstrukturer med fleksible løsninger som tillater tilpasning av den ytre formen av bygningen. I stedet for tradisjonelle vinduer, vegger, og tak har arkitektene skissert transparente lettvegger for regulering av inneklima, støy og, forurensning.

[factbox id="1"]

Prosjektet fokuserer på å utvikle et dynamisk miljø hvor gangstier, sykkelstier, kafeer, og butikker er integrert i kontorkomplekset. Bygningen vil raskt kunne tilpasses selskapets utvikling gjennom å opprette, flytte, og omorganisere lokaler for et stadig skiftende behov for arbeidsplasser.

Planene er levert bystyret i Mountain View for godkjenning, melder Google på sin blogg.

[slider]

 

BELYSNING/23. februar 2018

Faglig ekspertise på lys må inn allerede i forprosjektet

– Det er viktig at de som skal planlegge belysningen i et bygge- eller oppussingsprosjekt kommer inn så tidlig som mulig i prosessen. Aller helst i forprosjektet. Riktig lys er en forutsetning for at de som skal bruke arealene, vil trives og være produktive der. Planlegging av et lysanlegg handler om å ta hensyn til brukernes behov samtidig som det skal utgjøre en helhet både funksjonelt og estetisk. Belysningen utgjør i tillegg ca. 20% av det totale energibruket i et kontorbygg så sparepotensialet er stort. Les hele saken

Til toppen