Graphisoft åpner for SINTEF TEK-sjekk Energi

Graphisoft åpner for SINTEF TEK-sjekk Energi

Selskapet Graphisoft Norge har gjort ArchiCAD kompatibel med SINTEFs TEK-sjekk Energiprogram. Nå kan brukere beregne energibehov og inneklima etter TEK10 gjennom BIM.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Resultat av etterspørsel

[factbox id="1"]

ArchiCAD er et BIM-verktøy som brukes av arkitekter og andre aktører i byggebransjen. Etter en oppdatering har Graphisoft Norge nå gjort det mulig for brukerne å automatisk overføre geometridata til SINTEFs TEK-sjekk Energiprogram.

Oppgraderingen er et resultat av kunders etterspørsel, da særlig blant hus- og hytteprodusenter. Teknisk sjef i Graphisoft Norge, Frode Saltkjelvik forteller at Graphisoft har som mål å bli størst i Norge på BIM.

- Vi har som mål å styrke vår posisjon som største tilbyder av BIM-verktøy på det norske markedet. Da må vi tilfredsstille de krav våre kunder setter til oss, sier Saltkjelvik i en pressemelding.

Løsningen er gratis for alle servicekontraktkunder. Koblingen mot SINTEF TEK-sjekk Energi fungerer for ArchiCAD 18 og 17.

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen