Graphisoft lanserer ArchiCAD 19

Med ny teknologi forutser BIM-programmet hva man tenker å gjøre i neste steg og utnytter ledig prosessorkapasitet i bakgrunnen. Programmet inneholder også en ny og forbedret openGL-støtte for datahåndtering i 3D. ArchiCAD 19 vil kunne sette standarden for hva man bør kunne forvente seg av et topp moderne BIM-program.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Norsktilpasset versjon integrert

Som en av ytterst få på markedet, leveres ArchiCAD som en ferdig norsktilpasset versjon uten tillegg i prisen. Forbedret norsk prosjekteringsmal med nytt smartere revisjonsobjekt, en rekke nye skjema og lister, forbedrede oversettere for IFC m.m.

Noen av de andre nyhetene er:

  • Støtte for punktskyer (Point-Cloud).
  • Mulighet for utlisting av materialister/mengder pr. sjikt i komplekse elementer som vegger, tak, gulv etc.
  • Forbedret label-verktøy med mulighet for så mye informasjon man vil for hvert enkelt element; IFC-data, ID-kode, sjiktinnhold, dimensjoner, høyder etc. Alt kan ligge på egne lag og styres slik at det vises på riktig tegning.
  • Fanebasert navigering mellom alle tegninger som snitt, fasader, planer, layout, 3D etc.
  • Elementinformasjon i BIMx.
  • Smartere målsetting.
  • Nye og forbedrede hjelpelinjer.
  • En rekke openBIM-/IFC-forbedringer, f.eks. forbedret støtte og håndtering av data fra MEP-modeller (fagene RIV og RIE), med opptil 70 % raskere åpning av IFC-filer og mindre filstørrelse. Import av Psets uten det fysiske geometriske elementet muliggjør f.eks. import av brann- og lyddata fra ingeniører, men også beriket FDV-informasjon.

 

Programvare lastes ned fra www.archicad.no. Student-, lærer- og demoversjon lastes ned fra www.myarchicad.com.

FASADE/21. februar 2018

Lansere et revolusjonerende monteringssystem

I april 2018 vil Q-railing lansere et revolusjonerende monteringssystem som skal gjøre det svært så enkelt å montere glass. Q-railing vil presentere det nye monteringssystemet på messen Fensterbau Frontale i Nürnberg 21. - 23- mars og via en direktestrømming på Facebook kl. 14.00 21. mars. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen