Graphisoft lanserer ArchiCAD 19

Med ny teknologi forutser BIM-programmet hva man tenker å gjøre i neste steg og utnytter ledig prosessorkapasitet i bakgrunnen. Programmet inneholder også en ny og forbedret openGL-støtte for datahåndtering i 3D. ArchiCAD 19 vil kunne sette standarden for hva man bør kunne forvente seg av et topp moderne BIM-program.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Norsktilpasset versjon integrert

Som en av ytterst få på markedet, leveres ArchiCAD som en ferdig norsktilpasset versjon uten tillegg i prisen. Forbedret norsk prosjekteringsmal med nytt smartere revisjonsobjekt, en rekke nye skjema og lister, forbedrede oversettere for IFC m.m.

Noen av de andre nyhetene er:

  • Støtte for punktskyer (Point-Cloud).
  • Mulighet for utlisting av materialister/mengder pr. sjikt i komplekse elementer som vegger, tak, gulv etc.
  • Forbedret label-verktøy med mulighet for så mye informasjon man vil for hvert enkelt element; IFC-data, ID-kode, sjiktinnhold, dimensjoner, høyder etc. Alt kan ligge på egne lag og styres slik at det vises på riktig tegning.
  • Fanebasert navigering mellom alle tegninger som snitt, fasader, planer, layout, 3D etc.
  • Elementinformasjon i BIMx.
  • Smartere målsetting.
  • Nye og forbedrede hjelpelinjer.
  • En rekke openBIM-/IFC-forbedringer, f.eks. forbedret støtte og håndtering av data fra MEP-modeller (fagene RIV og RIE), med opptil 70 % raskere åpning av IFC-filer og mindre filstørrelse. Import av Psets uten det fysiske geometriske elementet muliggjør f.eks. import av brann- og lyddata fra ingeniører, men også beriket FDV-informasjon.

 

Programvare lastes ned fra www.archicad.no. Student-, lærer- og demoversjon lastes ned fra www.myarchicad.com.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen