Grov korrupsjon i Drammen kommune

Grov korrupsjon i Drammen kommune

En ansatt i Drammen kommune er siktet for grov korrupsjon. Kvinnen er varetektsfengslet i fire uker, mistenkt for å ha mottatt flere hundre tusen kroner i bestikkelser fra utbyggere i nærmere 30 byggesaker, skriver MSN på sine nettsider.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Øko-teamet i Sør-Øst politidistrikt i Drammen har etterforsket saken siden høsten 2015, og det har kommet fram at kvinnen i flere sammenhenger har mottatt penger fra privatpersoner som ønsket byggetillatelse fra kommunen, skriver NRK.

– Ut fra anmeldelsen og det vi ser i de konkrete prosjektene, er det åpenbart at mange av disse byggetillatelsene aldri ville blitt gitt, politiadvokat Hans Lyder Haare i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

– Det er for tidlig å uttale seg om totalbeløpet. Det er noe vår revisor jobber med. Men vi ser at det i konkrete tilfeller er overført penger fra tiltakshaverne til vedkommende som nå er varetektsfengslet, sier Hans Lyder Haare, politiadvokat  i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Les hele saken her.

BELYSNING/23. februar 2018

Faglig ekspertise på lys må inn allerede i forprosjektet

– Det er viktig at de som skal planlegge belysningen i et bygge- eller oppussingsprosjekt kommer inn så tidlig som mulig i prosessen. Aller helst i forprosjektet. Riktig lys er en forutsetning for at de som skal bruke arealene, vil trives og være produktive der. Planlegging av et lysanlegg handler om å ta hensyn til brukernes behov samtidig som det skal utgjøre en helhet både funksjonelt og estetisk. Belysningen utgjør i tillegg ca. 20% av det totale energibruket i et kontorbygg så sparepotensialet er stort. Les hele saken

Til toppen