H.K.H. Kronprins Haakon besøkte Bygg Reis Deg
H.K.H. Kronprins Haakon besøkte Bygg Reis Deg (Bilde: Eirik Iveland)

H.K.H Kronprins Haakon på åpningsdagen

H.K.H. Kronprins Haakon besøkte Norges Varemesse onsdag 18. Oktober. Lunsj med politikere og næringslivsledere sto på agendaen og en omvisning i samtlige haller på Bygg Reis Deg.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Kronprinsen besøkte flere stander som representerer fremtiden for Norsk byggenæring. Blant annet fikk han sett hvordan nye E18 mot Sandvika kan se ut gjennom VR-briller med norsk software. Der har han sett hvordan veien tar form i den virtuelle verdenen. Verktøyet gjør det blant annet enklere for politikere å vite hva de faktisk beslutter å bygge og hva som blir konsekvensene av det.

Turen gikk innom rørentreprenørene Norge hvor fem lærlinger jobbet på spreng. Kronprins Haakon snakket med alle fem som deltok i rørlegger-NM, der vinneren av konkurransen blir kåret lørdag 21. oktober. Vinneren av innovasjonsprisen HeatWork med produktet CliWi, fikk også et personlig møte med Kronprinsen.

H.K.H. Kronprins Haakon fikk oppleve et nærbilde av digitalisering i byggenæringen hos Digital Arena. Der ble blant annet en digital byggeplass presentert, som viser hvordan bygg planlegges og testes i den minste detalj, før selve bygningen startes.

Kronprinsen var tydelig nysgjerrig på hvilke digitale og bærekraftige nyheter som finnes og viste at han setter pris på den jobben byggenæringen bidrar med.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen