H.K.H. Kronprins Haakon besøkte Bygg Reis Deg
H.K.H. Kronprins Haakon besøkte Bygg Reis Deg (Bilde: Eirik Iveland)

H.K.H Kronprins Haakon på åpningsdagen

H.K.H. Kronprins Haakon besøkte Norges Varemesse onsdag 18. Oktober. Lunsj med politikere og næringslivsledere sto på agendaen og en omvisning i samtlige haller på Bygg Reis Deg.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Kronprinsen besøkte flere stander som representerer fremtiden for Norsk byggenæring. Blant annet fikk han sett hvordan nye E18 mot Sandvika kan se ut gjennom VR-briller med norsk software. Der har han sett hvordan veien tar form i den virtuelle verdenen. Verktøyet gjør det blant annet enklere for politikere å vite hva de faktisk beslutter å bygge og hva som blir konsekvensene av det.

Turen gikk innom rørentreprenørene Norge hvor fem lærlinger jobbet på spreng. Kronprins Haakon snakket med alle fem som deltok i rørlegger-NM, der vinneren av konkurransen blir kåret lørdag 21. oktober. Vinneren av innovasjonsprisen HeatWork med produktet CliWi, fikk også et personlig møte med Kronprinsen.

H.K.H. Kronprins Haakon fikk oppleve et nærbilde av digitalisering i byggenæringen hos Digital Arena. Der ble blant annet en digital byggeplass presentert, som viser hvordan bygg planlegges og testes i den minste detalj, før selve bygningen startes.

Kronprinsen var tydelig nysgjerrig på hvilke digitale og bærekraftige nyheter som finnes og viste at han setter pris på den jobben byggenæringen bidrar med.

MILJØ/21. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

HMS/21. februar 2019

Bedre kjønnsbalanse gir mer på bunnlinjen

– Tallenes tale er klar. Nå har byggebransjen om lag 2% kvinnelige fagarbeidere. Alt tyder på at de bedrifter som sørger for å skaffe seg en bedre kjønnsbalanse, tjener mer penger. Logisk betyr det da at om byggebransjen hadde gjort en sterkere innsats for å bedre kjønnsbalanse, hadde bunnlinjen sette hyggeligere ut. Les hele saken

Til toppen