H.K.H. Kronprins Haakon besøkte Bygg Reis Deg
H.K.H. Kronprins Haakon besøkte Bygg Reis Deg (Bilde: Eirik Iveland)

H.K.H Kronprins Haakon på åpningsdagen

H.K.H. Kronprins Haakon besøkte Norges Varemesse onsdag 18. Oktober. Lunsj med politikere og næringslivsledere sto på agendaen og en omvisning i samtlige haller på Bygg Reis Deg.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Kronprinsen besøkte flere stander som representerer fremtiden for Norsk byggenæring. Blant annet fikk han sett hvordan nye E18 mot Sandvika kan se ut gjennom VR-briller med norsk software. Der har han sett hvordan veien tar form i den virtuelle verdenen. Verktøyet gjør det blant annet enklere for politikere å vite hva de faktisk beslutter å bygge og hva som blir konsekvensene av det.

Turen gikk innom rørentreprenørene Norge hvor fem lærlinger jobbet på spreng. Kronprins Haakon snakket med alle fem som deltok i rørlegger-NM, der vinneren av konkurransen blir kåret lørdag 21. oktober. Vinneren av innovasjonsprisen HeatWork med produktet CliWi, fikk også et personlig møte med Kronprinsen.

H.K.H. Kronprins Haakon fikk oppleve et nærbilde av digitalisering i byggenæringen hos Digital Arena. Der ble blant annet en digital byggeplass presentert, som viser hvordan bygg planlegges og testes i den minste detalj, før selve bygningen startes.

Kronprinsen var tydelig nysgjerrig på hvilke digitale og bærekraftige nyheter som finnes og viste at han setter pris på den jobben byggenæringen bidrar med.

FASADE/21. februar 2018

Lansere et revolusjonerende monteringssystem

I april 2018 vil Q-railing lansere et revolusjonerende monteringssystem som skal gjøre det svært så enkelt å montere glass. Q-railing vil presentere det nye monteringssystemet på messen Fensterbau Frontale i Nürnberg 21. - 23- mars og via en direktestrømming på Facebook kl. 14.00 21. mars. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen