Har bygget med mening i 200 år

Har bygget med mening i 200 år

Statsbygg fyller 200 år og har derfor gleden av å invitere til Jubileumskonferanse - som blir årets utgave av Stagsbyggkonferansen, den syvende i rekken.

  • Event
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

[factbox id="1"]

Statsbygg arrangerer hvert år en samling for kunder og samarbeidspartnere.

Statsbyggs jubileumskonferanse

I 200 år har Statsbyggs byggeprosjekter og eiendommer preget nasjonen. Nå står de foran en spennende fremtid. På jubileumskonferansen ser de tilbake på historien. De forteller om det fantastiske operabygget - ett av mange praktbygg Statsbygg både har bygget og har ansvar for. Men, de ser også fremover på hvordan den digitale utviklingen gir dem nye måter å løse oppgavene på og endrer hvordan de jobber sammen.

Åpnet dørene for publikum

Statsbygg har allerede åpnet noen av sine bygninger for publikum. Administrerende direktør Harald Nikolaisen lanserte listen over hvilke, og lanseringen fant sted på en av de mest lukkede av eiendommene – Botsfengselet.

Botsfengselet fra 1851 er Norges eldste fengsel som fortsatt er i bruk. Fengselet er tegnet av arkitekt Heinrich Ernst Schirmer, basert på prinsipper om individets rehabilitering gjennom bot og isolasjon.

I tillegg til Botsfengselet åpnet Statsbygg rundt 45 bygninger rundt i hele landet helgen 24.-25. september. Arrangementet ble lansert i et eget program.

ARKITEKTUR/15. august 2018

Oppgradering av gjenreisingshus: Åpent seminar

Er du arkitekt, rådgiver, planlegger eller lærer med interesse for gjenreisingshus? Eller bor du i et gjenreisingshus som skal pusses opp? Dette seminaret handler om å ivareta arkitekturens egenart og kulturhistoriske verdi når huset skal oppgraderes. Les hele saken

Til toppen