Har bygget med mening i 200 år

Har bygget med mening i 200 år

Statsbygg fyller 200 år og har derfor gleden av å invitere til Jubileumskonferanse - som blir årets utgave av Stagsbyggkonferansen, den syvende i rekken.

  • Event
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

[factbox id="1"]

Statsbygg arrangerer hvert år en samling for kunder og samarbeidspartnere.

Statsbyggs jubileumskonferanse

I 200 år har Statsbyggs byggeprosjekter og eiendommer preget nasjonen. Nå står de foran en spennende fremtid. På jubileumskonferansen ser de tilbake på historien. De forteller om det fantastiske operabygget - ett av mange praktbygg Statsbygg både har bygget og har ansvar for. Men, de ser også fremover på hvordan den digitale utviklingen gir dem nye måter å løse oppgavene på og endrer hvordan de jobber sammen.

Åpnet dørene for publikum

Statsbygg har allerede åpnet noen av sine bygninger for publikum. Administrerende direktør Harald Nikolaisen lanserte listen over hvilke, og lanseringen fant sted på en av de mest lukkede av eiendommene – Botsfengselet.

Botsfengselet fra 1851 er Norges eldste fengsel som fortsatt er i bruk. Fengselet er tegnet av arkitekt Heinrich Ernst Schirmer, basert på prinsipper om individets rehabilitering gjennom bot og isolasjon.

I tillegg til Botsfengselet åpnet Statsbygg rundt 45 bygninger rundt i hele landet helgen 24.-25. september. Arrangementet ble lansert i et eget program.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen