Haukåsen barnehage tildelt Energispareprisen

Haukåsen barnehage tildelt Energispareprisen

Haukåsen barnehage i Trondheim er tildelt Energispareprisen Hedrende omtale i Trondheim Kommune 2015.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

NORGES FØRSTE BREEAM-BARNEHAGE

Haukåsen barnehage er Norges første BREEAM-sertifiserte barnehage, Europas ledende miljøklassifiseringsverktøy for bygg.

Det krever dokumentasjon for meget godt inneklima og riktige lysforhold for brukerne. I et undervisningsbygg er det viktige forutsetninger for et godt læringsmiljø.

Haukåsen barnehage har energibrønner, varmepumpe, solfangeranlegg, motorisert solavskjerming og mange andre tekniske installasjoner og styringssystemer.

Barnehagen er bygget som passivhus, noe som tilsier energimerket A. Energibehovet er på 65,3 kWh/m2, mens TEK10-kravet til energibruk for barnehager er 140 kWh/m2.

Energispareprisen deles ut for niende gang i går, der målet for prisen er å hedre aktører som går foran med fremtidsrettede løsninger for redusert energibruk i Trondheim.

FREMHEVER GOD PLANLEGGING OG UTFØRING

Juryens begrunnelse for energispareprisen sier blant annet at:

- Barnehagen er et eksempel på at en god planleggings- og byggefase gir gode resultater i praksis, med andre ord er det gjort en prisverdig og god jobb i alle faser fra planlegging/bestilling til utførelse og drift.

Videre vektlegger Juryen at:

- gode beskrivelser sammen med kompetanse og engasjement hos ansatte er avgjørende for å sikre lavt energiforbruk i den daglige bruken av bygget. Her er Haukåsen barnehage et eksempel til etterfølgelse.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen