HENT skal bygge Raumas helsehus

HENT skal bygge Raumas helsehus

Rauma kommune har valgt entreprenør og løsning for nytt helsehus. Vinneren er pris- og designkonkurransen er entreprenørbedriften HENT AS. Løsningen skal nå videreutvikles i samspillsfasen, som starter i midten av august. Dette skriver Rauma kommune på sine nettsider.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Parallelt med byggeprosjektet gjennomføres det et tjeneste-, organisasjons- og teknologiutviklingsprosjekt som sammen med bygget  vil bidra til et vesentlig løft for helse- og omsorgstjenestene i Rauma.

Samspill

Nå skal entreprenøren med sine samarbeidspartnere sette seg ned med Rauma kommune i en samspillsfase som varer fra midten av august og fram til desember, der alle detaljer og løsninger skal spikres - før byggingen settes i gang til våren 2016. Bygget er planlagt ferdigstilt høsten 2017.

Tilbudet fra HENT er på 240 mill kroner som samsvarer med anslaget fra SINTEF i konseptrapporten. Det totale kostnadsanslaget for prosjektet er 370 mill. kroner. Dette inkluderer kostnader som ikke var tatt med i SINTEFs forslag, spesielt byggherrekostnader som tomt, prosjektledelse, prisstigning i perioden mm. Formannskapets vedtak sier at det skal jobbes i samspillsfasen for å redusere denne summen noe.

[slider]

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen