Hitachi kjøper Metabo

Hitachi kjøper Metabo

Hitachi Koki Co. Ltd, har inngått en avtale om kjøp av 100 % av aksjene i det tyske verktøy-selskapet Metabo AG.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Oppkjøpet bidrar til å til å styrke Hitachis posisjon innen el-verktøy i Europa gjennom et bredere sortiment av produkter med høy kvalitet rettet mot proffbrukere. Både merkevarene Hitachi og Metabo vil bli videreutviklet i årene fremover.

[factbox id="1"]

Metabo AG ble etablert i Tyskland i 1924 og selger i dag el-verktøy gjennom 25 distribusjonsselskaper over hele verden. Selskapet hadde i 2014 en omsetning på 3,5 mrd NOK og 1.800 medarbeidere. Hovedkontoret ligger i Nürtingen, ikke langt fra Stuttgart i Tyskland. Metabo tilbyr et fullsortiment av el-verktøy, men retter seg særlig mot bearbeiding av metall og verktøy til byggeindustrien.

Hitachi Koki Co Ltd inngår i det japanske Hitachi-konsernet og har en omsetning på 9,4 mrd NOK og 5.000 medarbeidere. Hitachi Power Tools Norway AS er et heleid datterselskap av Hitachi Koki - med ansvar for salg og distribusjon av Hitachi-produkter, Basso spikring, MFT festemidler og Niko Power Tools i Norden.

En viktig del av Hitachis globale vekststrategi er å styrke markedsposisjonen i Europa

- En viktig del av Hitachis globale vekststrategi er å styrke markedsposisjonen i Europa. Metabo er et tradisjonsrikt og innovativt selskap med produkter av høy kvalitet med salgsmessig tyngdepunkt i Tyskland og øvrige europeiske land. Ved å integrere Metabo i Hitachi-familien, vil vi få tilført viktig kompetanse og samtidig styrke vår nordiske posisjon innen viktige produktkategorier og kundegrupper, sier Thomas M. Kristensen, adm. dir i Hitachi Power Tools Norway AS, i en kommentar.

Ved å integrere Metabo i Hitachi-familien, vil vi få tilført viktig kompetanse

Transaksjonen er planlagt gjennomført 01.03.16 og er avhengig av godkjennelse fra EUs konkurranse-myndigheter.

MILJØBYGG/19. februar 2018

Miljøambisiøst høyskolebygg i Bergen

Høgskulen på Vestlandet, nærregion Bergen er i dag på to lokasjoner. For å samle sin faglige og administrative aktivitet på Kronstad startet byggefasen for et nytt bygg i januar. Når det åpner i 2020 skal campus huse 9000 studenter og 900 ansatte. Les hele saken

Til toppen