Hønefoss kirke vigslet 10.12.2017
(Foto: LINK arkitektur / René de Groot)

Hønefoss kirke vigslet 10.12.2017

Søndag 10.12.17 ble Hønefoss Kirke vigslet av biskopen. Kirken som har fått navnet Himmeltrærne er bygget på samme sted der den gamle kirken ble vigslet for 155 år siden på dagen. Etter 8 års stillhet, skal kirkeklokkene ringes igjen etter den fatale brannen i 2010.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

René de Groot fra LINK arkitektur holdt tale under overleveringen av Hønefoss Kirke, hvor han kort fortalte om prosjektet:

- Utformingen av den nye kirke i Hønefoss tar utgangspunkt i aksen mellom Kirkegaten og kirken. Hovedideen for kirkebygget er en allés rekke av trær med stammer og krone. I kirkebygget blir stammer og krone til en søylerekke som bærer taket. Strukturen i de kryssende forgreninger (trekroner) danner sammen med takkonstruksjonen en hvelving. Den buede hvelvingen er en moderne og poetisk tolking av gamle kirkebygg med en klar referanse til historiske kirker, romanske og gotiske søyle-og buehvelv.

Kirkerommet som har plass til 500 besøkende.
Kirkerommet som har plass til 500 besøkende. Foto: LINK arkitektur / René de Groot

Markant bygg

 
  Foto: LINK arkitektur / René de Groot

- Bygningen markerer seg tydelig som et sakralt bygg og dens skulpturelle form gjør at kirken vil fremstå markant i Hønefoss sentrum.

- Kirken er plassert på den gamle kirketomten. En av utfordringene har vært å innpasse romprogrammet til en moderne kirke på tomten. Ved å løfte kirkerommet opp en etasje har vi skapt plass og bredde til funksjonen som en moderne kirke skal inneholde. Utfordringen har gjort at vi har måtte tenke utradisjonelt og kreativt som har resultert i et spennende og karakterfullt grep.

- Kirken er på ca. 1700 m2 fordelt på 3 etasjer. Utover kirkerommet som har plass til 500 besøkende, inneholder kirkebygget også en kontoravdeling for rundt 20 ansatte, ungdomslokaler, grupperom med tilhørende birom. 

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen