Hønefoss kirke vigslet 10.12.2017
(Foto: LINK arkitektur / René de Groot)

Hønefoss kirke vigslet 10.12.2017

Søndag 10.12.17 ble Hønefoss Kirke vigslet av biskopen. Kirken som har fått navnet Himmeltrærne er bygget på samme sted der den gamle kirken ble vigslet for 155 år siden på dagen. Etter 8 års stillhet, skal kirkeklokkene ringes igjen etter den fatale brannen i 2010.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

René de Groot fra LINK arkitektur holdt tale under overleveringen av Hønefoss Kirke, hvor han kort fortalte om prosjektet:

- Utformingen av den nye kirke i Hønefoss tar utgangspunkt i aksen mellom Kirkegaten og kirken. Hovedideen for kirkebygget er en allés rekke av trær med stammer og krone. I kirkebygget blir stammer og krone til en søylerekke som bærer taket. Strukturen i de kryssende forgreninger (trekroner) danner sammen med takkonstruksjonen en hvelving. Den buede hvelvingen er en moderne og poetisk tolking av gamle kirkebygg med en klar referanse til historiske kirker, romanske og gotiske søyle-og buehvelv.

Kirkerommet som har plass til 500 besøkende.
Kirkerommet som har plass til 500 besøkende. Foto: LINK arkitektur / René de Groot

Markant bygg

 
  Foto: LINK arkitektur / René de Groot

- Bygningen markerer seg tydelig som et sakralt bygg og dens skulpturelle form gjør at kirken vil fremstå markant i Hønefoss sentrum.

- Kirken er plassert på den gamle kirketomten. En av utfordringene har vært å innpasse romprogrammet til en moderne kirke på tomten. Ved å løfte kirkerommet opp en etasje har vi skapt plass og bredde til funksjonen som en moderne kirke skal inneholde. Utfordringen har gjort at vi har måtte tenke utradisjonelt og kreativt som har resultert i et spennende og karakterfullt grep.

- Kirken er på ca. 1700 m2 fordelt på 3 etasjer. Utover kirkerommet som har plass til 500 besøkende, inneholder kirkebygget også en kontoravdeling for rundt 20 ansatte, ungdomslokaler, grupperom med tilhørende birom. 

BELYSNING/20. februar 2019

Giganthall fikk pris for lysbruk

– Dette er et stort prosjekt, det er ingen tvil om det. 4 spor inne i fjellet, der de to midtre sporene er dimensjonert for passering av tog i 250 kilometer i timen sier sitt om hvilke tekniske utfordringer vi har møtt. Kanskje nettopp derfor er det hyggelig å få en utmerkelse for lysdesignet. Les hele saken

REHABILITERING/20. februar 2019

Slik skal Nationaltheatret bli flott igjen

En moderne hovedscene, omfattende restaurering, store tekniske utbedringer og arealer under bakken vil gi publikum og ansatte en helt ny opplevelse i Nationaltheatret. Nå søker Statsbygg etter en prosjekteringsgruppe som skal anbefale konkrete løsninger for oppussingen. Les hele saken

BIM/19. februar 2019

Bedre byggeprosesser med nye internasjonale standarder for BIM

Internasjonalt er bygge- og anleggsnæringen i sterk vekst, og med det følger behovet for effektive, globale verktøy som bygningsinformasjonsmodellering (BIM). De nye internasjonale standardene gir mer effektivt samarbeid, mener den norske lederen for arbeidsgruppen som har utviklet de nye standardene, Jøns Sjøgren fra Boligprodusentene. Les hele saken

Til toppen