Høyblokken blir enda høyere

Høyblokken blir enda høyere

To etasjer skal rives og fire nye skal bygges. Statsministeren skal ta med seg sitt kontor og flytte tilbake til Høyblokken i de fire øverste kontorene.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Det er i alle fall planen for Høyblokken og det nye regjeringskvartalet.

- Å bygge på Høyblokken og plassere Statsministerens kontor på toppen er en løsning som har kommet fram etter samtaler og drøftinger med departementene og Statsministerens kontor. Dette vil ligge inne i forslaget til reguleringsplan som snart blir sendt på høring, sier prosjektdirektør Knut Jørgensen.

[img id="1"]

Høyblokken stod ferdig i 1958 og hadde da 15 etasjer. Arkitekt var Erling Viksjø. I 1990 fikk Høyblokken et påbygg og økte til 17 etasjer. Disse to etasjene har en annen fasade enn resten av bygget. Nå er planen å rive de to 90-tallsetasjene, og bygge på fire nye etasjer. Det innebærer at Høyblokken går fra å være 56 meter høy til 68 meter.

Høyblokken fikk betydelig materielle skader under terrorangrepet 22. juli 2011. Siden da har ikke Høyblokken vært i bruk, og Statsministerens kontor har holdt til ved Akershus festning. Nå er planen at Statsministerens kontor skal tilbake i Høyblokken når den er rehabilitert og fått sine fire nye etasjer. Men det er langt fram; vi snakker om en gang midt på 20-tallet.

Justisdepartementet holdt tidligere til i Høyblokken sammen med Statsministerens kontor, men det er ikke avklart hvilket eller hvilke departement som skal følge Statsministerens kontor inn i Høyblokken i framtiden.

BELYSNING/23. februar 2018

Faglig ekspertise på lys må inn allerede i forprosjektet

– Det er viktig at de som skal planlegge belysningen i et bygge- eller oppussingsprosjekt kommer inn så tidlig som mulig i prosessen. Aller helst i forprosjektet. Riktig lys er en forutsetning for at de som skal bruke arealene, vil trives og være produktive der. Planlegging av et lysanlegg handler om å ta hensyn til brukernes behov samtidig som det skal utgjøre en helhet både funksjonelt og estetisk. Belysningen utgjør i tillegg ca. 20% av det totale energibruket i et kontorbygg så sparepotensialet er stort. Les hele saken

Til toppen