Høytidelig åpning av Edvard Munch videregående skole

Høytidelig åpning av Edvard Munch videregående skole

Edvard Munch videregående skole fikk en høytidelig åpning, med kongelig besøk.

  • Event
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Dronningen avduket kunstverket

[factbox id="1"]

- Det er for meg en stor glede og ære å ønske velkommen til den historiske begivenheten dette er. Bygget vi nå åpner er totalrehabilitert og oppfyller alle krav som stilles til et moderne skolebygg. Historien sitter bokstavelig talt i veggene, blant annet gjennom utsmykking fra skolens tidligere elever, og fagene vi tilbyr har virkelig funnet sin plass i dette bygget, sier rektor Ellen Larsen.

Ordfører Fabian Stang tok i mot Dronningen på vegne av Oslo kommune. Dronning Sonja er kjent for sin interesse for kunst- og håndverksfag og var tydelig begeistret for skolens visjon og tilbud.

- Jeg har lyst til å gi en kompliment til alle de kloke hodene som har satt sammen denne skolen. Kommunen har gått inn for å ta vare på bygget til gamle Statens håndverks- og kunstindustriskole og å skape en skole med kreative fag, og det skal dere ha en stor applaus for. Fagene som tilbys her gir elevene alle muligheter til å utvikle sitt talent. Dere elever har verdens beste forutsetninger til å finne ut av hva dere kan bli gode i. Bruk mulighetene til å utforske i løpet av tre årene dere går her, jeg tror dere vil få noen rike år her på skolen!, sier Dronning Sonja.

Som en del av åpningen av Edvard Munch VGS, avduket Dronningen kunstverket «Slik Livet Er» av Olav Christoffer Jenssen. Verket er 5 ganger 15 meter stort og møter skolens elever når de kommer inn i skolens gårdsrom på vei til hovedinngangen. Det vil være til daglig inspirasjon og glede.

Et storartet bygg

[img id="1"]

 

Byggeprosjektet startet høsten 2012, og varte til vinter 2015. Det har vært et utfordrende, lærerikt og engasjerende prosjekt for byggherre Undervisningsbygg. Bygningsmassen var vernet og deler av det fredet etter kulturminneloven.

- Vi mener vi har lykkes med målsetningen for byggeprosjektet om å få et moderne bygg som tilfredsstiller dagens tekniske krav samtidig som mest mulig av det opprinnelige bygget er bevart. Skolebygget er blitt alt vi håpet på: et ærverdig og storartet bygg med mye historie i veggene og storslått kunst som vi har klart å ta vare på, kombinert med moderne løsninger som kreves av dagens skoler. Skolen kan ta i mot 780 elever på 15.400 kvadratmeter– og de er har mye å glede seg til, sier administrerende direktør i Undervisningsbygg Rigmor Hansen. Hun rettet sin takk til både Utdanningsetaten, de ansvarlige prosjektlederne i Undervisningsbygg og Byantikvaren.

[img id="2"]

Byggets egenskaper førte til et tett og meget godt samarbeid med byantikvaren.

- Dette har blitt et referanseprosjekt for andre prosjekter i Oslo kommune. Vi skal benytte den kunnskapen som er opparbeidet underveis i dette byggeprosjektet i flere andre prosjekter i fremtiden, sier en godt fornøyd byantikvar Janne Wilberg.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen