Hunton kjøper Dansk Træfiberisolering

Hunton kjøper Dansk Træfiberisolering

Hunton Fiber AS har inngått avtale om oppkjøp av Dansk Træfiberisolering (DTI). Oppkjøpet er en del av vekststrategien til Hunton, som fra før eier 80% av Norsk Trefiberisolering.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Oppkjøpet gir oss et enda sterkere fotfeste i det danske isolasjonsmarkedet, uttaler Arne Jebsen, administrerende direktør i Hunton.

Styret i Hunton besluttet i juni å bygge en fabrikk for produksjon av trefiberisolasjon på Gjøvik, som en del av selskapets vekststrategi i det nordiske markedet. DTI er en etablert leverandør av trefiberisolasjon i et dansk marked i kraftig vekst.

[factbox id="1"]

- Dette oppkjøpet vil gi oss et godt grunnlag for å vokse videre i Danmark, uttaler Arne Jebsen.

DTI ble etablert på Bryrup på Jylland i 1998 og tilbyr innblåst trefiberisolasjon i alle typer bygg og boliger i Danmark, samt rådgivning innen bruk av trefiberbaserte byggematerialer. DTI har en omsetning på DKK ca 5mill, og har 3 ansatte.

- Jeg er svært glad for denne muligheten. Med Huntons kompetanse, lange erfaring og sterke posisjon blant byggmestere og arkitekter har vi en stor mulighet til å vokse videre, sier Bjørn Henriksen, daglig leder i DTI.

Hunton er Norges ledende produsent av trefiberbaserte byggematerialer.

- Vårt fokus er hele tiden å videreutvikle produkter og løsninger til fremtidens bygg, som spiller på lag med naturen og setter et minimalt fotavtrykk. Oppkjøpet er et naturlig skritt for å bli ledende innenfor bærekraftige og solide byggløsninger, sier Jebsen.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen