Hunton kjøper Dansk Træfiberisolering

Hunton kjøper Dansk Træfiberisolering

Hunton Fiber AS har inngått avtale om oppkjøp av Dansk Træfiberisolering (DTI). Oppkjøpet er en del av vekststrategien til Hunton, som fra før eier 80% av Norsk Trefiberisolering.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Oppkjøpet gir oss et enda sterkere fotfeste i det danske isolasjonsmarkedet, uttaler Arne Jebsen, administrerende direktør i Hunton.

Styret i Hunton besluttet i juni å bygge en fabrikk for produksjon av trefiberisolasjon på Gjøvik, som en del av selskapets vekststrategi i det nordiske markedet. DTI er en etablert leverandør av trefiberisolasjon i et dansk marked i kraftig vekst.

[factbox id="1"]

- Dette oppkjøpet vil gi oss et godt grunnlag for å vokse videre i Danmark, uttaler Arne Jebsen.

DTI ble etablert på Bryrup på Jylland i 1998 og tilbyr innblåst trefiberisolasjon i alle typer bygg og boliger i Danmark, samt rådgivning innen bruk av trefiberbaserte byggematerialer. DTI har en omsetning på DKK ca 5mill, og har 3 ansatte.

- Jeg er svært glad for denne muligheten. Med Huntons kompetanse, lange erfaring og sterke posisjon blant byggmestere og arkitekter har vi en stor mulighet til å vokse videre, sier Bjørn Henriksen, daglig leder i DTI.

Hunton er Norges ledende produsent av trefiberbaserte byggematerialer.

- Vårt fokus er hele tiden å videreutvikle produkter og løsninger til fremtidens bygg, som spiller på lag med naturen og setter et minimalt fotavtrykk. Oppkjøpet er et naturlig skritt for å bli ledende innenfor bærekraftige og solide byggløsninger, sier Jebsen.

GULLHAMMEREN/15. oktober 2018

De ti nominerte til Gullhammeren 2018 er klare

Gullhammeren 2018 skal fremme personer, bedrifter og prosjekter som benytter seg av arbeidsprosesser som kan bidra til en mer effektiv, lønnsom og grønnere bygge- og eiendomsnæring. De ti kandidatene har funnet nye måter å jobbe på eller jobber allerede på en måte som kan være «beste praksis» i din del av byggeprosessen. Les hele saken

Til toppen