Hvem vil gjøre Furuset urban og grønn?

Hvem vil gjøre Furuset urban og grønn?

Seks utfordringer lanseres i konkurransen Nordic Built Cities Challenge. Dette er en av de mest spennende byutviklingskonkurransene i Norden, og Trygve Lies plass på Furuset er den norske utfordringen, skriver ByPlan Oslo.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

[factbox id="1"]

– Gjennom denne konkurransen skal Furuset vise vei for hvordan klimavennlig byutvikling kan skje i praksis, sier Eili Vigestad Berge, Oslo kommunes prosjektleder for FutureBuilt, til ByPlan Oslo.

Konkurransen arrangeres i regi av Nordic Innovation og er åpen for alle. Nordic Built Cities Challenge er en tverrfaglig konkurranse som oppfordrer både ferske og mer etablerte aktører til å samarbeide om å utvikle innovative løsninger for smart levende og bærekraftige nordiske byer. I november holdes Nordic Innovation et «Matchmaking Event» i Stockholm hvor konkurransedeltagerne kan finne samarbeidspartnere og få inspirasjon.

Det er Bymiljøetaten som har ansvaret for utviklingen av Trygve Lies plass og som står for konkurransen i Oslo.

– Vi håper på mange spennende bidrag som kan bidra til utviklingen av Oslo som en smart, grønn og fremtidsrettet urban by, sier divisjonsdirektør Gunhild Bøgseth i Bymiljøetaten til ByPlan Oslo. – Vi oppfordrer deltakerne i konkurransen til å tenke utradisjonelt, jobbe bredt og på tvers av fagdisipliner – og gjerne på tvers av de nordiske landegrensene.

Torsdag 22. oktober er det informasjonsmøte og befaring av Trygve Lies plass.

Les hele saken på ByPlan Oslo. Mer om Nordic Built Cities Challenge finner du her.

Til toppen