Spiraltoppen i Drammen.
Spiraltoppen i Drammen. (Illustrasjon: LINK arkitektur)

I luftig svev over Drammen

Spiraltoppen føyer seg inn i rekken av opplevelsesdestinasjoner tegnet av LINK arkitektur.Det siste prosjektet, utsiktspunktet på Spiraltoppen i Drammen, er et samarbeidsprosjekt mellom LINK arkitektur og Multiconsult.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Den spektakulære løsningen ble presentert for Formannskapet i Drammen denne uken og ble meget godt mottatt.

Fra Spiraltoppen er det allerede er en fantastisk utsikt over Drammen, i designforslaget ble det derfor lagt vekt på at løsningen skulle tilføre Spiraltoppen noe nytt. Det er gjort ved å tilby utsikt i nye himmelretninger, slik at man i fremtiden også vil kunne se fjorden fra Spiraltoppen.

  Illustrasjon: LINK arkitektur

Med sin rektangulære form som «skyter» ut av berget gir den nye konstruksjonen en vidstrakt utsikt mot fjorden og oppover elven mot Øvre Eiker. Utsiktspunktet vil være synlig fra sentrum av Drammen og med belysningen vil det fremstå som en vakker skulpturell form i mørke. Spiraltoppen vil fremover være et landemerke for byen med høy «wow-faktor».

– Vi håper utsiktsplattformen vil bli et yndet sted for befolkningen, som tur og piknik mål, et attraktivt sted for kulturarrangement og konserter, med den fantastiske utsikten som bakteppe. Kanskje blir det «insta» punkt nr. 1 i Drammen.

  Foto: LINK arkitektur

Eksisterende og nye trær skal integreres i prosjektet og danne en vakker ramme om en luftig vandringsrute med panoramautsikt mot byen og fjellene.

Forslaget skal endelig behandles i Drammen bystyre i desember.

Løsningen føyer seg inn i rekken av turistdestinasjoner designet av LINK arkitektur.Stovnertårnet på Grorud i Oslo, som åpnet i oktober, er allerede blitt en ny og spesiell attraksjon for Oslo by.

  Foto: LINK arkitektur

På oppdrag fra Sandnes tomteselskap har LINK arkitektur utarbeidet en mulighetsstudie for Lauvvik hvor man belyser mulighetene for å skape en attraktiv turistdestinasjon i Ryfylke. Muligstudiet skal brukes som et innspill til kommuneplanen.

Drammen er i en rivende utvikling og vi må berømme Drammen Kommune Byprosjekter for også å se på områdene rundt byen på nye måter.

LANDSKAPSARKITEKTUR/ 7. desember 2018

Studentby med blågrønn ramme

Campus Ås skal få nesten 800 nye studenthybler i massivtre. Swecos rådgivere har vært med på prosjektet fra dag én. – Det er stor stas å få følge et prosjekt helt fra tidlig fase til realisering, sier Swecos landskapsarkitekt Ingrid Fallet. Les hele saken

Til toppen