Icopal lanserer flytende taktekke

Icopal lanserer flytende taktekke

Høsten og vinteren er en spesielt utsatt tid for tak. Regn, vind, og snø utsetter tak for ekstra påkjenninger som krever oppfølging. Icopal har lansert en ny innovativ løsning for vedlikehold av tak på Bygg Reis Deg.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Dette er flytende taktekke, kalt Seal-a-leak, som vi selger i to forskjellige systemer. Det ene er rettet mot forbrukermarkedet og det andre mot proffmarkedet. Produktet kan brukes på lekkasjer ved takrenner, piper, ved gjennomføringer, eller på en punktslitasje på et tak av PVC eller asfalt-takbelegg. På slike lekkasjer kan man enkelt bruke Seal-a-leak for å tekke området, innleder Vidar Jacklin, teknisk sjef i Icopal.

Miljøvennlig taktekking

Produktet kan sammenlignes med fugemasser som ikke inneholder løsemidler. Alt man trenger et luftfuktighet for å få det til å herde.

- Vi bruker ikke tilsetting av herder eller noe annet, noe som gjør produktet miljøvennlig. Man påfører ett lag som grunning, dekker dette med en polyesterduk som armering, før man legger på et toppsjikt, forteller han.

- Vi har samme systemet i stor forpakning rettet mot proffmarkedet. Produktet er rettet mot områder som er vanskelig å tekke, typiske 50 til 100 kvadratmeter, med masse gjennomføringer som er vanskelig å få tekket med tradisjonelle produkter. Produktet fester godt til takstein, stål, mur, gammel og ny PCV og asfalt takbelegg, fortsetter han.

- Om du ser på andre land hvor arbeidskraften er billig bruker man produktet til permanent tekking. I et land som Norge, med høye lønnskostnader, er produktet mer aktuelt for vedlikehold, sier han.

God respons på Bygg Reis Deg

- Det har vært veldig mange som har sett på produktet. Jeg hadde noen inne fra vedlikeholdsavdelingen i en kommune som så på produktet som ideelt for deres bygg. I stedet for å leie inn eksterne taktekkere kan man utføre mye av vedlikeholdet selv, avslutter Jacklin.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen