Icopal og Zanda samler krefter i BMI Norge
(Foto: BMI)

Icopal og Zanda samler krefter i BMI Norge

I fjor ble Icopal og Zanda innlemmet i samme konsern. Nå blir sammenslåingen enda mer synlig ved at to av byggenæringens mest kjente merkevarer erstattes med BMI.

  • tak
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Icopal ble kjøpt opp av Standard Industries i 2016, en dominerende aktør innen takprodukter i USA gjennom selskapet GAF. Neste grep var å kjøpe opp Braas Monier og ta det av børsen i Luxembourg for å slå det sammen med de andre selskapene under det nye navnet BMI Group, sier Jørn Davidsen, marketing direktør i BMI Norge.

Etter fusjonen er selskapet et globalt konsern med virksomheter over hele verden.

– Icopal var en stor aktør på flate tak og Braas Monier var en stor aktør på betong og teglstein for skråtak. Gjennom å slå sammen bedriftene har vi nå et komplett taksortiment i hele Europa. I tillegg har vi også virksomhet utenfor Europa, inkludert fabrikker i Sør-Afrika, India, Kina og Indonesia, sier Davidsen.

Selskapet har drift i over 40 land, eier 130 fabrikker og produksanlegg, har 9600 ansatte og en årlig omsetning på over 18,4 milliarder NOK.

Satser på innovasjon og miljøteknologi

Selskapet ser nå frem til å kunne tilby et bredt utvalg av produkter fra hele sortimentet.

– Fordelen er at kundene får en aktør å forholde seg til som kan levere alle typer teknologier for tak. Våre rådgivere er opptatt av alltid å finne den beste løsningen for det enkelte bygg og siden vi har hele sortimentet kan vi dekke alle behov hos kundene. Vi får også en bedre logistikk ut til kundene, sier Håkan Magnusson, administrerende direktør i BMI Norge.

Selskapet satser nå videre på digitalisering, innovasjon og miljøteknologi.

– Trenden går mot digitalisering, miljøteknologi og effektiv informasjonsflyt gjennom hele byggeprosessen. BMI utvikler derfor blant annet takløsninger for energiproduksjon, vannfordrøyning, grønne tak og aktive tak som bidrar til å rense luften for NOX-partikler. Dette er bare noe av det vi nå satser videre på, sier han.

Flere innovative prosjekter

Selskapet er involvert i flere innovative prosjekter over hele landet.

– Vi har blant annet levert luftrensende takbelegg på det nye Deichmanske bibliotek i Bjørvika. Takbelegget er utviklet internt i konsernet og renser luften for NOX-partikler, derav navnet Icopal Noxite. Vi opplever stor interesse for produktet i urbane strøk med mye forurensning fra biltrafikk, sier Magnusson og utdyper:

– Dette er et asfalt takbelegg med en overflate belagt med titan­dioksyd og virker som en katalysator i en prosess som forandrer NOX-partikler til ufarlig nitrat. Når UV-stråler fra solen treffer taket aktiviseres prosessen og nøytraliserer over 85 prosent av partiklene, før de vaskes vekk av regnet. I tillegg bevares den rensende effekten gjennom hele takets levetid.

– Vi har et lokalt teknisk team og et teknisk senter i Tysland med over 100 ingeniører og forskere. Der har vi også et stort testanlegg som er en av Europas største laboratorium for forskning på takprodukter. Der kan vi kjøre vindtester, vanntrykktester og andre mekaniske tester. Vi utvikler produkter som skal brukes i mange år og er opptatt av at vi kan garantere kvaliteten, sier Magnusson.

Lanserer garantiordning

I tillegg til at norske entreprenører og byggherrer kan se frem til et bedre sortiment og stadig bedre tekniske løsninger, lanserer nå selskapet en egen garantiordningen for produktene.

– Vi jobber med å tilbyd utvidede garantiordninger og har lansert en utførelsesgaranti for flate tak som innebærer at vi også står bak utførelsen. Vi bruker sertifiserte håndverkere som utfører med femårsgaranti, og nå tar vi også ansvaret utover denne perioden, sier han.

– Vi jobber tett sammen med de utførende håndverkerne for å gjøre hverdagen deres enklere og sikrere med digitale verktøy. Sammen kan vi levere de beste løsningene i markedet, avslutter Magnusson.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen