IGS oppretter pris for fremragende bruk av stål i fasader

IGS oppretter pris for fremragende bruk av stål i fasader

En ny arkitekturpris lanseres i år, opprettet av industrigruppen Stål og Fasade (IGS). Prisen skal tildeles et arkitektfirma for et prosjekt som kjennetegnes ved fremragende arkitektonisk bruk av veggpaneler og sandwichelementer av stål i fasader.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

IGS øker fokus på veggpaneler

Prisen som vil bli delt ut årlig, tildeles det vinnende arkitektfirma i form av en sjekk på 25.000 kroner samt et diplom. Prispengene må benyttes til å fremme bruk av tynnplater i stålarkitekturen.

-Vi har opprettet prisen for å øke bevisstheten rundt fordelene ved veggpaneler og sandwichpaneler, forteller Knut Helle, formann i IGS. Prisen deles ut til et prosjekt som har kvaliteter hva angår estetikk, funksjon, teknikk, miljø og økonomi. Nominerte prosjekter må være ferdigstilt i 2014 eller 2015. Prisen vil bli overrakt vinneren på Norsk Ståldag i Oslo i november.

Det står enhver fritt til å fremme forslag. Forslag skal følges av tilstrekkelig underlag i form av tegninger, fotografier og beskrivelser til å kunne bedømme prosjektet. Frist for å foreslå kandidater er 20. august 2015. Du kan laste ned statutter og forslagsskjema her (PDF).

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen