IKEA åpner på Skøyen

IKEA åpner på Skøyen

I sommer åpner IKEA service & pick-up point på Skøyen i Oslo. Aldri før har IKEA vært så sentrumsnært i Norge.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Nå blir IKEA lettere tilgjengelig for Osloborgere som foretrekker å handle sentrumsnært. Planen er å åpne IKEA service & pick-up point på Skøyen allerede i august, i de gamle lokalene til Møller Bil i Drammensveien 145. IKEA har vært i Norge i over 50 år, men har aldri vært så sentralt plassert.

- Det er utrolig spennende for oss i IKEA å komme til Skøyen. Det er ingen tvil om at kundene våre både i Norge og resten av verden ønsker en mer sentrumsnær beliggenhet. Samtidig velger stadig flere å handle på nett. Derfor endrer vi den 50 år gamle filosofien om å kun bygge varehus utenfor de store byene, sier Jan Christian Thommesen, kommunikasjonssjef i IKEA Norge.

Over sommeren åpner IKEA flere netthandelsbaserte service & pick-up points i sentrale strøk rundt om i verden. Oslo er blant de første stedene som får et IKEA service & pick-up point så sentralt.

Slik blir IKEA service & pick-up point Skøyen

IKEA service & pick-up point gjør det enklere å handle på nett. På Skøyen blir det både en vareutlevering og et 1000 kvadratmeter stort utstillingsrom der du kan se, ta på og teste et utvalg av produktgruppene til IKEA. Her får du hjelp til å planlegge og bestille 8 000 produkter fra nettbutikken.

Det blir ikke mulig å handle for å ta med seg varer hjem med én gang. Alle kjøp skjer på nett. På grunn av plassen kan ikke IKEA tilby kjøttboller eller annen servering. Dette er først og fremst et sted for inspirasjon og for å få hjelp av IKEAs interiøreksperter.

La bilen stå

Da IKEA service & pick-up point åpnet i Tromsø juni 2015 og i Ålesund januar 2016, kom IKEA til de to byene for aller første gang. Skøyen blir ikke bare det mest sentrale IKEA service & pick-up point i Norge, men også det første som ligger i nærheten av eksisterende varehus.

- Vi tror at kundene våre som bor sentralt i Oslo vil sette pris på å få hjelp til å planlegge, se på produktene og hente varer nærmere der de bor. Det er langt færre biler enn det er folk i Oslo, og mange foretrekker å handle innenfor ring 3. Skøyen er et kollektivknutepunkt som er lett tilgjengelig med buss, trikk og tog. Når vi kommer til Skøyen får kundene våre flere valgmuligheter, sier Thommesen.

- Styrker Skøyen

Det er Schage Eiendom som leier ut lokalet til IKEA. Selskapet eier en av de største næringseiendommene på Skøyen.

- Vi har klokketro på at dette blir en suksess. Med så sentral beliggenhet og god kollektiv tilgjengelighet blir IKEA sin etablering nyskapende innenfor et interiør og designmarked folk flest forbinder med dyrere merkevarer. Det er spennende i seg selv og vil styrke Skøyen som et av Oslos viktigste interiørknutepunkt, sier Egil Svoren, administrerende direktør i Schage Eiendom.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen