Industrielt trebyggeri er virkelig i støtet

Industrielt trebyggeri er virkelig i støtet

Industrielt trebyggeri blir mer og mer aktuelt da det stilles stadig høyere krav til korte byggetider, kvalitet og økonomi.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Industrielt trebyggeri er nystiftet og har med seg 17 av de mest toneangivende i bransjen innen elementer, massivtre og moduler.

En av initiativtagerne Jan Lindal ved Lindal Treindustri AS er leder i foreningen og ser fram til et givende samarbeid med aktive produsenter over det ganske land.
Sammen med seg har han nestleder Roald Haug ved Støren Treindustri AS, som er en meget toneangivende produsent.

Foreningen satser nå første omgang på å øke kompetansen internt og eksternt. Medlemmene er samstemt i at det er viktig at alle må være villig til å dra lasset sammen og utveksle kunnskap. To medlemsmøter med over 30 medlemmer på hvert møte borger for at interessen er der.

Ved å opptre på en felles plattform for standardiserte kontrakter vil partene få god tiltro til hverandre og oppnå rasjonelle avtaler. Innenfor Norsk Standard og godkjenninger er det mange nivåer en kan jobbe innenfor og det er nyttig å avklare riktig nivå. Treteknisk og SINTEF Byggforsk m.fl. vil her være nyttige samarbeidspartnere.

IKT-verktøy, som spiller sammen er alfa og omega, for å kunne drive rasjonelt. Arkitektens informasjon må kunne leses av rådgivere, produsent og ned på bearbeidingsnivå i bedriften. Her viser det seg at det er mange nok fallgruver. Foreningen har nå alliert seg med IKT-leverandørene for å få det hele papirløst. Dette griper inn i hele bedriften og er krevende for alle.

Medlemmene er store og veldig små, men har et felles ønske om å bli bedre sett i hele verdikjeden. Alle fordelene med et gjennomarbeidet konsept blir ofte neglisjert av kunden, som gjerne vil holde seg til det kjente.

Foreningen ønsker å bruke bransjen eget organ TreFokus AS for synliggjøring og vil diskutere nærmere om en felles satsing. SINTEF Byggforsk har ventet på en slik forening og vil gjerne bidra til å skape felles rasjonelle løsninger i byggeprosessen.

TRE/16. februar 2018

Rekordoppmøte på verdens største konferanse for byggekunst i tre

1700 deltakere fra hele verden deltok på verdens største møteplass for byggkonstruksjoner i tre, Forum Holzbau Garmisch. Flere norske bedrifter deltok for å oppdatere seg på de nyeste trendene innen internasjonal byggekunst i tre. Les hele saken

BIM/16. februar 2018

Fullsatt sal på seminaret om parametrisk design og BIM

Tirsdag 13. februar ble det for første gang i Norge arrangert seminar om parametrisk design/visuell programmering. Over 130 personer var til stede på Felix Konferansesenter for å høre en rekke norske og internasjonale foredragsholdere fortelle om hvordan de benytter dette i sin hverdag. Les hele saken

BYGGENÆRINGEN/15. februar 2018

Fortsatt stort behov for fagarbeidere i byggenæringen

38 prosent av bedriftene i byggenæringen sliter med å få tak i fagarbeidere viser ny undersøkelse fra BNL. I mars går fristen for å velge studieretning ut for landets 16-åringer, og selv om pendelen går riktig vei på landsbasis, er det alt for få som velger bygg- og anleggsteknikk. Les hele saken

Til toppen