Illustrasjon av Nordre gate 20-22.
Illustrasjon av Nordre gate 20-22. (Illustrasjon: Alliance arkitekter)

Infill får Enova-støtte

Det er nå klart at Nordre Gate 20-22 får tildelt 1,4 millioner i støtte fra Enova for å gjennomføre omfattende grønne energitiltak i det nye boligprosjektet. Det er Infill ved Aspelin Ramm som står bak prosjektet.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

De 40 leilighetene i prosjektet vil bli bygget i energiklasse A, som stiller de strengeste kravene for energiforbruk i bygg i Norge. Det er mulig på grunn av en rekke tiltak, og det er disse Enova nå vil støtte.

- Dette er fantastisk gode nyheter for oss. Vi har fra starten vært opptatt av at dette skal være et helhetlig grønt prosjekt, både i byggematerialer, energiforbruk og løsninger for dyrking og deling. Det er viktig for oss å også kunne tilby grønne løsninger for boliger. Derfor er Enova en veldig verdifull partner for oss, sier Isak Oksvold. 

Han er direktør for miljø og innovasjon i Aspelin Ramm, som er utbygger for prosjektet.

Fremtidens måte å bygge boliger på

Blant energitiltakene som skal gjennomføres i Nordregate på Grünerløkka er en egen energisentral som skal gjenvinne all overskuddsvarme fra kjøling av byggene. I tillegg skal det bores flere geobrønner som i kombinasjon med varmepumper vil gi både varme og kjøling på en energieffektiv og fornybar måte. 

- Vi har mye erfaring med denne typen løsninger fra tidligere prosjekter, og det gjør at vi kan ha høye ambisjoner for hva vi vil få til. Vi er helt sikre på at dette er fremtidens måte å bygge boliger på, og det tror jeg også kjøperne vil sette pris på fordi deres energikostnader vil bli lavere, sier Oksvold.

Byggingen starter rett etter nyttår og bygningen vil som ett av de første større prosjektene i Oslo bygges med bærekonstruksjon i massivtre. Tre erstatter klimabelastende stål og betong, noe som reduserer utslippene fra materialene i byggeprosessen.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen