Tom Christiansen fra Siemens snakker om digitalisering på Årets grønne driftskonferanse 2017.
Tom Christiansen fra Siemens snakker om digitalisering på Årets grønne driftskonferanse 2017. (Bilde: Fagskolen Innlandet)

Integrert bygningsautomatisering og bygningsdrift

Økt digitalisering og mer nettbasert utstyr gir økte muligheter. Om et bygg er miljøvennlig eller ikke er ikke avgjort når bygget tas i drift. Drifteren har en avgjørende rolle for den totale miljøpåvirkningen. I tillegg er det slik at et riktig driftet bygg gir de mest fornøyde leietakerne.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Tom Christiansen kan det meste om verktøy for driftsledelse, analyse og optimalisering av bygningens tekniske systemer. «Operativsystemet for bygningen” knyter alle de tekniske installasjonene og i en åpen driftskontroll-plattform.

Systemet er et beslutningsstøttesystem, hvor store datamengder (big data) ligger til grunn for analyse og optimaliseringsbeslutninger, behovsstyrt og energieffektiv drift. Er du driftsansvarlig bør du ikke gå glipp av foredraget til Tom.

Årets konferanse tar for seg følgende hovedtema:

Fremtiden

Vi ser inn i fremtiden for å prøve å se hvilke utfordringer som vil komme. Vi får en presentasjon av “Eiendomssektorens veikart mot 2050” som mange av våre medlemmer har tilsluttet seg. Flere bygg miljøsertifiserer seg – hvordan påvirker dette drift?

Fremtiden er digital sier noen. Andre snakker om IoT (dingser som er koblet til nettet). Hvordan tror vi utviklingen blir de neste årene fra et driftsperspektiv. Hvilke muligheter har vi i dag?

Informasjon:

Årets grønne driftskonferanse på Bjørvika konferansesenter
14. november kl 9-15

Påmelding

Effektivisering av arbeidsdagen

Flere og flere tar i bruk apper og andre hjelpemidler for å effektivisere arbeidsdagen. Vi presenterer løsninger som kan hjelpe deg til å bli mer effektiv.

Årets grønne driftsteam

Vi får en presentasjon fra fjorårets vinner. Hvordan løser de sine oppgaver mht miljøvennlig drift. Vi deler også ut prisen til “Årets Grønne driftsteam”. Husk å melde deg på konkurransen.

Energiøkonomisering

Nå skifter nettselskapene ut alle energimålere og forbereder seg på å kunne styre belastningen i nettet på en helt ny måte. Blir det “pisk eller gulrot?”. Hvilke utfordringer kan vi oppleve med “elektrifiseringen”.

Mengderegulering av varme og kuldeanlegg gir 30-50% reduksjon i energibruk. Hvordan er dette mulig?

Hvis vi kunne vite hvordan morgendagen ble, kunne vi gjøre tiltakene allerede i dag. Så hvordan løses dette best mulig i dag?

ENERGIBRUK/18. februar 2019

Ny byggstatistikk og nye graddagstall er ute

Enovas byggstatistikk fra 2017 er nå publisert. Statistikken gir byggeiere muligheten til å sammenligne energibruken i egne bygg med bygg eid av andre, og kan være et nyttig verktøy for alle som jobber med å planlegge, utvikle og drifte bygg. Graddagstallene for 2018 er også klare. Les hele saken

Til toppen