Investerer i innovasjon og teknologisk forsprang

Investerer i innovasjon og teknologisk forsprang

Frem til 2020 skal vindus- og fasadespesialisten Schüco investere 75 millioner euro på selskapets hovedadresse i Bielefeld, Tyskland.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Et storstilt nybygg- og moderniseringsprogram skal skape de bygningsmessige forutsetningene for videre vekst. Selskapet har som mål å videreutvikle det teknologiske fortrinnet, noe det nye „Innovasjons- og utviklingssenteret“ skal bidra til. Her skal flere team av produktutviklere og ingeniører arbeide sammen „under et tak“, mens flerbruksrom skal gi ytterligere opplæring- og presentasjonsområder.

Totalkonsept for hovedkontoret

Schüco flyttet inn i hovedadministrasjonsbygget på Karolinenstraße tidlig på 70-tallet. I dag trenger bygningen sårt en oppgradering. I tillegg trengs det kortere kommunikasjonsveier og mer plass for kurs og opplæringsvirksomhet, samt produktpresentasjon. På grunn av dette bygges et nytt bygningskompleks, som står i direkte tilknytning til den eksisterende hovedbygningen. Dette vil stå ferdig i midten av 2018. Planleggingen er allerede i full gang. Det foregår for tiden en arkitektkonkurranse. Ni kjente arkitektkontor fra Tyskland, England og Danmark har sendt inn sine forslag. Juryen møttes i slutten av juni.

Etter at dette bygget er ferdig og medarbeiderne har flyttet inn, vil den fremste delen av det eksisterende hovedadministrasjonsbygget bli totalrenovert. Med denne ny- og ombyggingen vil Schüco være i stand til å spare opptil 80 % av de årlige energi-, vedlikeholds- og reparasjonskostnadene. Begge bygningene blir koblet sammen til et moderne innovasjons- og utviklingssenter. Her vil fokuset ligge på å gi medarbeiderne moderne arbeidsplasser, ha attraktive kurs- og presentasjonsområder og skape felles arbeidsområder for produktutviklerne og ingeniørene, som frem til nå har arbeidet desentralt.

Sterk service gjennom logistikk og teknologisentre

Før byggingen og oppgraderingen av kontorlokalene gjennomføres, vil det bli satt opp et moderne nybygg på sørsiden av «Schücostraße». Dette skal stå ferdig allerede i slutten av 2017 og skal inneholde to store plukkehaller og et ekstra automatisk høylager for europaller. Lagring, plukking og distribusjon av tilbehør og beslag vil dermed skje komplett og sentralt fra Bielefeld. Dette bidrar til å øke kvaliteten på servicen fra Schüco kraftig.

Et nybygg for testing av bygningsakustikk skal også utvide teknologisenteret innen midten av 2018. Denne investeringen skaper plass for ny og svært fleksibel testteknologi.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen