Investeringer i Modum Glassindustri

Investeringer i Modum Glassindustri

Modum Glassindustri har tradisjon for å være tidlig ute med investeringer og oppgraderinger i maskinparken. Siste tilskudd til fabrikken er en dobbeltsidig slipegate for rektangulære glass.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– I 2015 tok vi i bruk Norges første CNC linje for bearbeiding av fasongglass. Det er en Intermac Vertmax. Nå har vi akkurat kjørt i gang Norges absolutt råeste slipegate for rektangulære glass, en Intermac Busetti F10. Den nye linjen gir økt kapasitet og mulighet for store formater, sier daglig leder i Modum Glassindustri, Henning Austad til Glass og Fasadeforeningen.

Tidlig ute med å modernisere

Modum Glassindustri er kjent for å være tidlig ute med å modernisere fabrikken.

Allerede i 1974 gikk selskapet til innkjøp av sin første vertikale slipemaskin for fasettsliping. Den ble levert fra Bando i Japan tok over fra å slipe på stein.

I 1990 hentet Modum Glassindustri AS den første Intermac CNC maskinene til landet. Den nest siste investeringen var utstyr for å utføre keramisk print i 2008.

– Målet med våre investeringer er å gjøre oss priseffektive sammenlignet med import, samt at investeringene skal gi oss et øket mulighetsområde. For å oppnå dette må de fleste av våre investeringer være banebrytende i den forstand at de gir oss fortrinn i forhold til de vi konkurrerer med, sier Henning Austad.

– Vi har de siste årene hatt en klar strategi om å produsere i Norge, og ikke supplere egen produksjon med «billigere» import. Det har vært viktig for oss for å beholde kompetanse, og kontroll over egen utvikling. I dette valget har investering i ny teknologi vært en vesentlig brikke. Allerede i september installerer vi en ny helautomatisk linje for hullboring, avslutter Austad.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen