Fra venstre: Trond Helseth (Straumsheim), Ove Rune Vik (Straumsheim), Henrik Søgaard Larsen (Glassteam), Rolf Thorstensen (Glassteam), Ole Straumsheim og Geir Straumsheim (begge Straumsheim).
Fra venstre: Trond Helseth (Straumsheim), Ove Rune Vik (Straumsheim), Henrik Søgaard Larsen (Glassteam), Rolf Thorstensen (Glassteam), Ole Straumsheim og Geir Straumsheim (begge Straumsheim). (Foto: Schüco)

Investeringslysten knytter bånd

Norsk produksjon er i full utvikling i alle regioner. I dag tok Straumsheim Glass og Fasade AS turen til Fredrikstad for å se på CNC-maskinen Schüco AF 500 hos sin konkurrent og samarbeidspartner Glassteam AS.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Med stadig høyere krav til presisjon, dokumentasjon og kvalitet i leveransene er en moderne maskinpark avgjørende for å lykkes. Glassteam AS var den første norske fasadeentreprenører som fikk levert sin nye CNC-maskin Schüco AF 500 i 2017. Den bearbeider aluminiumsprofiler effektivt fra seks sider og kan styres direkte fra SchüCal, Schücos kalkulasjonsprogram. I dag fikk GlassTeam AS i Fredrikstad besøk av konkurrenten og samarbeidspartneren Straumsheim Glass og Fasade AS fra Sunnmøre. Fasadeentreprenøren er nummer to i Norge til å investere i en AF 500 som leveres i oktober.

– Glassteam har vært gjennom samme prosess som vi skal gjennom og da kan vi lære av de, sier Ole Straumsheim, daglig leder i Straumsheim Glass og Aluminium AS.

– Besøket hos Glassteam har gitt oss mange nyttige tips som vi skal benytte oss av. Det er kjekt å vite at vi har "samarbeidspartnere" i Norge som vi kan utveksle erfaringer med. Det er en suksessfaktor i seg selv, sier Straumsheim. 

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen