Fra venstre: Trond Helseth (Straumsheim), Ove Rune Vik (Straumsheim), Henrik Søgaard Larsen (Glassteam), Rolf Thorstensen (Glassteam), Ole Straumsheim og Geir Straumsheim (begge Straumsheim).
Fra venstre: Trond Helseth (Straumsheim), Ove Rune Vik (Straumsheim), Henrik Søgaard Larsen (Glassteam), Rolf Thorstensen (Glassteam), Ole Straumsheim og Geir Straumsheim (begge Straumsheim). (Foto: Schüco)

Investeringslysten knytter bånd

Norsk produksjon er i full utvikling i alle regioner. I dag tok Straumsheim Glass og Fasade AS turen til Fredrikstad for å se på CNC-maskinen Schüco AF 500 hos sin konkurrent og samarbeidspartner Glassteam AS.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Med stadig høyere krav til presisjon, dokumentasjon og kvalitet i leveransene er en moderne maskinpark avgjørende for å lykkes. Glassteam AS var den første norske fasadeentreprenører som fikk levert sin nye CNC-maskin Schüco AF 500 i 2017. Den bearbeider aluminiumsprofiler effektivt fra seks sider og kan styres direkte fra SchüCal, Schücos kalkulasjonsprogram. I dag fikk GlassTeam AS i Fredrikstad besøk av konkurrenten og samarbeidspartneren Straumsheim Glass og Fasade AS fra Sunnmøre. Fasadeentreprenøren er nummer to i Norge til å investere i en AF 500 som leveres i oktober.

– Glassteam har vært gjennom samme prosess som vi skal gjennom og da kan vi lære av de, sier Ole Straumsheim, daglig leder i Straumsheim Glass og Aluminium AS.

– Besøket hos Glassteam har gitt oss mange nyttige tips som vi skal benytte oss av. Det er kjekt å vite at vi har "samarbeidspartnere" i Norge som vi kan utveksle erfaringer med. Det er en suksessfaktor i seg selv, sier Straumsheim. 

REGJERINGSKVARTALET/23. mai 2018

Vil ha mye glass og aluminium i nytt regjeringskvartal

Betong, tre, stein, glass, stål, aluminium eller leire? Hva slags materialer bør brukes i det nye regjeringskvartalet? Leverandørindustrien er utfordret til å fortelle om de ulike materialenes styrker og svakheter med tanke på bruk, sikkerhet, miljø og hvor de i samarbeid med Statsbygg ser for seg mulige innovasjonsområder. Les hele saken

Til toppen