Isolasjonssystem fra ROCKWOOL valgt til bærekraftig studentbolig

Isolasjonssystem fra ROCKWOOL valgt til bærekraftig studentbolig

ROCKWOOL Redair FLEX valgt som isolasjonssystem i nok en bærekraftig studentboligutbygging.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Med Studentskipnaden i SørØst-Norge som byggherre går Veidekke Entreprenør AS nå snart inn i sluttfasen med den rekordraske og klimavennlige studentboligutbyggingen i Hønefoss.

To studentboligblokker

Prosjektet består av to studentboligblokker i massivtre på 4 og 5 etasjer foruten to kjelleretasjer i betong med blant annet studentrettet næringsareal og garasjeanlegg. Utvendig vil byggene med de 154 studenthyblene bli kledd med en kombinasjon av ubehandlet malmfuru og fasadeplater.

Studentboligene, som vil ha passivhusstandard, ble påbegynt sommeren 2015 og skal ferdigstilles allerede i august 2016. Prosjektet er tegnet av Code Architecture AS.

REDAir FLEX

Dette er nok et stort prosjekt der fasadeisoleringssystemet REDAir FLEX fra AS ROCKWOOL er valgt i kombinasjon med massivtre. Valget er blant annet basert på gode erfaringer fra tilsvarende prosjekter utført av andre avdelinger i Veidekke Entreprenør.

- Vi har brukt 150 mm REDAir FLEX på ytterveggene – totalt 2395 m2 på de to studentboligblokkene, sier formann Jon Thorvaldsen fra Veidekke. - Kombinert med massivtre gir dette systemet fra AS ROCKWOOL en enkel og rasjonell oppbygging av veggsjiktet. Massivtre er i seg selv vindtett. Derfor er det bare overganger og skjøter mellom elementene som må forsegles. Fordi REDAir Flex er godkjent uten ekstra vindsperre trengs det ikke et eget vindsperresjikt. Dette betyr at vi sparer en arbeidsoperasjon og det blir et usikkerhetsmoment mindre, fortsetter Thorvaldsen.

Godt inneklima

- Det er viktig at vi oppnår energieffektive bygg med et godt inneklima og med reduserte klimautslipp, tilføyer prosjektingeniør Håvard Kirkebøen i Veidekke. - Det ubrutte isolasjonssjiktet ved bruk av REDAir FLEX gir svært gode varmetapstall og kuldebroverdier. I kombinasjon med massivtre får man også en ukomplisert og robust oppbygning av klimaskallet på bygget.

- Det er heller ingen ulempe at massivtre gir spikerslag overalt og at det gjør det svært enkelt å montere REDAir FLEX utenpå. Dette gir lavere risiko for utførelsesfeil i form av glipper og dårlig tilpasning, skyter Thorvaldsen inn. - Og så går det raskt. Hele prosjektet fra første spadetak til ferdigstillelse skal jo kun ta litt over et år.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen