Kåret til årets bedrift 2015

Kåret til årets bedrift 2015

Det Gylne Sagblad, bransjens hederspris ble delt ut til Grande i selveste Håkonshallen under landsmøtet i Bergen i helgen.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Under landsmøtet til Norsk Trevare i helgen ble Grande tildelt Det Gylne Sagblad, som er bransjens hederspris, og deles ut hvert år til en bedrift som har utmerket seg som en god rollemodell for resten av bransjen.

- Alle gode ting er tre, og denne uka har vi faktisk mottatt hele 3 priser. Det er veldig hyggelig at vårt arbeid blir lagt merke til. Vi har gjennom mange år satset bevisst på design, og vi tror at design er den nye norske "olja". Bare se hva de tar for en flaske Voss Vatn kontra hva det koster for et norsk oljefat for tiden, sa daglig leder Torbjørn Hjelden da han mottok prisen litt overrasket og uforberedt.

Produserer i Norge

- Bakgrunnen for at Grande Fabrikker AS ble kåret til vinner, er at de er en bedrift som skiller seg ut, og som har tatt et tydelig valg når det gjelder å satse på produksjon i Norge, forteller leder av juryen Ivar Hansen, direktør i Norsk Trevare.

Grande produserer og leverer skreddersydde innredninger og interiørdetaljer, med fokus på høy kvalitet og funksjonelt design. Bedriften er tett knyttet til Grande Interiør som er totalleverandør til skoler, barnehager, kontor, og helsesektoren.

Bedriften har mer enn 60-års historie, og har en god lønnsomhet. I 2015 leverte Grande sin desidert største ordre med total-leveranse av møbler og interiør til 360 hybler til Ungdoms-OL på Lillehammer. Det er gjennom året investert i nye maskiner, og det arbeides kontinuerlig med automatisering og interne forbedringsprosesser.

Leverer digital informasjon

Grande har svart på markedets ønske om å kunne levere digital informasjon, og har tatt jobben med å generere møblene som såkalte BIM-objekter. Dette gjør det enklere for arkitekter og designere å legge Grande-møblene inn i sine 3D-modeller.

Når det gjelder produktutvikling jobber bedriften tett med møbel- og industridesignere for å finne funksjonelle gode løsninger for kunden, men som samtidig skal kunne produseres på en rasjonell måte.

Ved å bidra i nettverk med andre bedrifter i Rauma kommune, har Grande fått drahjelp og inspirasjon fra bedrifter som driver innen helt andre bransjer. Det er liten tvil om at dette samarbeidet på tvers av bransjer bidrar til å utvikle bedriften.

Satser på miljø

Bedriften har siden 1998 jobbet bevisst med miljøarbeid, og ble i 2009 den første bedriften i Rauma som fikk sertifisering som Miljøfyrtårn. Fornyelsen av dette er gjennomført løpende, og senest i 2015. I tillegg er bedriften medlem i Grønt Punkt Norge AS.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen