Kineserne er ivrige på tre

Kineserne er ivrige på tre

Kineserne er svært interessert i tre som byggemateriale og en prominent delegasjon er i disse dager på besøk i Skandinavia for blant annet å se på prisbelønte Moelven-prosjekter.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Delegasjonen fra kinesiske Ministry of Housing and Urban Rural Development tar blant annet turen innom Strandparken Sundbyberg i Stockholm og Treet i Bergen.

- Den europeiske treindustrien har lenge jobbet tett med kinesiske bygningsmyndigheter for å overføre kunnskap om normer og standarder for moderne trekonstruksjoner. Besøket i Sverige og i Europa er en del av dette arbeidet. Kineserne tar mål av seg å ha normer og standarder på plass mot slutten av dette året for å kunne bygge høyhus i tre opptil 18 etasjer, sier leder Jan Söderlind i European Wood.

Susanne Rudenstam i Sveriges Träbyggnadskansli sier at Kina er verdens største byggmarkedet.

- Deres beslutning om å investere i økt bruk av tre betyr mye, og det vil ha store ringvirkninger, sier Rudenstam.

Det er et tettpakket program som har møtt kineserne. I følge en pressemelding fra European Wood begynte besøket med et møte i det svenske næringsdepartementet 2. juni etterfulgt av et besøk i dag hos Myresjöhus i Vrigstad och en utflukt for å se på trehusbebyggelsen i Växjö. 4. og 5. juni besøkte delegasjonen Moelven-prosjektene Strandparken Sundbyberg i Stockholm og Treet i Bergen. Turen går deretter videre til München og Graz.

- Vi har et meget godt samarbeid med representanter for kinesiske myndigheter, og er stolte av at de ønsker å komme hit til Sverige og Norge for å ta del i vår kunnskap. Tre er framtidas byggemateriale. Det er klimapositivt og fornybart. Kinas beslutning om å bygge mer i tre er ikke bare viktig for eksporten fra Skandinavia, men også for klimaet på lang sikt, sier Söderlind.

BÆREKRAFT/17. oktober 2018

Saga Wood et miljøvennlig alternativt til trykkimpregnerte materialer

– Vi er her fordi vi tror helt og fullt på å at også i byggenæringen vil det settes krav til en mer miljøvennlig bransje. Dette ligger i vår DNA å arbeide miljøvennlig, sier Lars Høymann Kristensen fra Saga Wood. Les hele saken

BUILDING GREEN/17. oktober 2018

Building Green feirer Oslo sin status som miljøhovedstad

Møtestedet Building Green ble etablert i 2011, og har stadig vokst og blitt viktigere for Skandinaviske utbyggere. Nå er Building Green Norden største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur. Møtestedet tar opp viktige utfordringer for bærekraftige nybygg og rehabilitering av eldre bygg. I København i fjor, ble utstillingen og konferansen besøkt av rundt 8 000 mennesker. Les hele saken

Til toppen