I fjor var det byggmester Sveinung Tofteland som kunne smykke seg med tittelen Norges Hyggeligste Håndverker.
I fjor var det byggmester Sveinung Tofteland som kunne smykke seg med tittelen Norges Hyggeligste Håndverker. (Foto: Norges Hyggeligste Håndverker)

Kjenner du Norges hyggeligste håndverker?

Nordmenn elsker oppussing og flere undersøkelser viser at vi er fornøyde med håndverkerne. Nå ønsker håndverkerbransjen å gi folk mulighet til å dele sine gode håndverker-opplevelser og kåre Norges hyggeligste håndverker.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Det finnes så mange hyggelige og dyktige håndverkere der ute som fortjener positiv oppmerksomhet, sier jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker, og politisk rådgiver i Byggenæringens landsforening, Anette Ramstad.

I 2017 kåret håndverkerbransjen for første gang Norges hyggeligste håndverker. Kampanjen skapte enormt engasjement landet rundt, og til slutt stakk Sveinung Tofteland fra Søgne av med den gjeve prisen. Nå starter jakten på en ny kandidat. 

Om Norges Hyggeligste Håndverker:

  • Konkurransen starter 23. april og alle kan gå inn og nominere en håndverker.
  • Vinneren kåres i samarbeid med en fagjury under boligmessen Hus og Hjem på Telenor Arena lørdag 15. September.
  • I 2018 vil det også bli kåret vinnere av underkategorier, deriblant snekker/tømrer, maler, murer, elektriker, rørlegger og lærling. 
  • Kriteriene for å vinne konkurransen er en kombinasjon av faglig dyktighet, service og gode kundeopplevelser. 
  • Man kan følge med på antall nominerte pr fylke.

Kampanjen engasjerte enormt. Hundrevis av fantastiske historier om håndverkere som strekker seg litt lenger for at kundene skal bli fornøyde ble sendt inn. Nominasjonene ga historier om håndverkere som møter kundene med ydmykhet og engasjement.

– Vi vet at det finnes utrolig mange håndverkere der ute som strekker seg langt for kundene sine. Derfor er det så hyggelig at det i fjor kom inn så mange gode historier som viser frem alle de dyktige og engasjerte håndverkerne vi har rundt om i landet. Nå blir det utrolig gøy å se hva som kommer frem i år, sier Ramstad.  

– Håndverkerne fortjener positiv oppmerksomhet

Nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til oppussing, og hver dag inviterer tusenvis av nordmenn en håndverker inn i hjemmet sitt. Christel Borge, som er administrerende direktør i Dipper og en av initiativtakerne bak kampanjen, mener håndverkerne fortjener at noen løfter frem de gode historiene og alt det positive håndverkerne gjør for samfunnet.  

– Noe av det som inspirerte mest med fjorårets kampanje var alle tilbakemeldingene vi fikk fra håndverkerne som ble nominert. Selv om mange av dem opplever daglig ros fra egne kunder, er det mange som kjenner på all den negative oppmerksomheten yrket deres får. Vi fikk titalls tilbakemeldinger fra håndverkere som satte pris på at vi faktisk løftet frem de gode historiene, sier Borge. 

En perfekt ambassadør for håndverkerfaget

I fjor var det byggmester Sveinung Tofteland som kunne smykke seg med tittelen Norges Hyggeligste Håndverker. Han vant på grunn av sin kompetanse og engasjement for faget, kombinert med en eksepsjonelt hyggelig håndtering av kunder og partnere.  

– Det finnes så mange hyggelige og dyktige håndverkere der ute som fortjener positiv oppmerksomhet, sier jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker, og politisk rådgiver i Byggenæringens landsforening, Anette Ramstad. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker

– Det overrasket meg hvor hyggelig jeg synes det var at noen endelig løftet frem håndverkeren i positiv forstand. Det gjorde meg stolt over det jeg driver med. Og det var jeg ikke alene om. Mange jeg har snakket med forteller om den samme følelsen, sier Tofteland. 

Nå ser han frem til å overlevere stafettpinnen til en ny håndverker. Han er overbevist om at det finnes mange gode kandidater der ute. 

– Mange håndverkere er stolte av jobben sin, og jeg tror at det å trives med faget gjør at du blir en hyggelig person å omgåes. Både trivsel og kvalitet på det du leverer har mye å si for kundene. Jeg vet om opptil flere håndverkere jeg ønsker å nominere og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme, avslutter Tofteland.

Slik nominerer du: 

  • Alle kan nominere en håndverker til konkurransen, bare klikk her for å nominere.
  • Beskriv med dine egne ord hvorfor du mener nettopp denne personen er Norges Hyggeligste Håndverker. 
  • Fortell hva slags jobb håndverkeren har gjort for deg, og hva som gjorde det til en hyggelig opplevelse. Dette kan for eksempel være service, punktlighet og kvalitet eller personlige egenskaper som godt humør, positiv innstilling og vilje til å gi det lille ekstra.

GRØNNE TAK/16. november 2018

Grønne tak er på fremmarsj i byene

– Grønne tak er ikke bare en ting, slik mange kanskje ser for seg. Når folk hører dette begrepet, tenker man seg gjerne et tradisjonelt torvtak. Men det er altså mye mer enn som så, og grønne tak er på fremmarsj. I Oslo jobbes det med en egen strategi for slike tak. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/16. november 2018

Jakter videre på ideer som kan knekke milliardkoden

Enova anslår at det årlige markedet for lønnsomme energitiltak i bygningsmassen er på flere milliarder kroner. Likevel går det for tregt med energieffektiviseringen. Statsforetaket har allerede støttet 8 ulike forretningskonsept som kan få fart på utviklingen med til sammen 6,4 millioner kroner. Nå er en ny konkurranse ute. Les hele saken

Til toppen