Klart for innflytting i Oslo Cancer Cluster

Klart for innflytting i Oslo Cancer Cluster

Et av Europas ledende sentre for kreftforskning åpner i august. Målet for Oslo Cancer Cluster Innovation Park (OCCI) er å skape ny og bedre behandling av kreftsykdommer.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Et bygg å være stolt av

[img id="1"]

Parken er nå, etter mange års planlegging, ferdig bygget. Bygningene ble overlevert fra entreprenør Skanska 1. juli 2015, og OBOS står som største eier av parken.

– Fremdriften har gått som planlagt, og Skanska har levert på tid. Dette er blitt flotte bygg som vi er stolte av. Vi gleder oss til den offisielle åpningen 24. august, sier administrerende direktør for OBOS Forretningsbygg, Nils M. Bøhler.

Han kan også fortelle at prosessen har vært krevende med flere bygningsmessige spesialtilpasninger, særlig med tanke på at parken både skal romme et skolebygg og flere ulike forskningslaboratorier.

Unikt i norge

Innovasjonsparken er tilsammen 36 000 kvm og er unik i norsk sammenheng.

For første gang samles forskningsmiljøer, universitetssykehus, næringsliv og videregående skole i samme bygg.

Innflyttingen er i full gang, og fra 24. august er det ordinær aktivitet på området.

Da strømmer både forskere, medisinske miljøer og elever ved Ullern videregående skole inn på området.

Her finnes håpet for fremtidens kreftpasienter, i et byggeprosjekt som samlet sett har kostet litt over en milliard og som inkluderer nye lokaler til Ullern videregående skole.

Einarsson er en av initiativtakerne til parken og daglig leder av Radiumhospitalets Forskningsstiftelse.

Einarsson har fulgt prosjektet helt siden planene ble tegnet i 2002, og ser fram til at et av Europas ledende sentre for kreftforskning åpner om noen kun få uker.

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen