Reinventing Cities skal skape forbilder på bærekraftig, klimavennlig og innovativ byutvikling og arkitektur.
Reinventing Cities skal skape forbilder på bærekraftig, klimavennlig og innovativ byutvikling og arkitektur. (Illustrasjon: Siemens)

Konkurransesugen? Reinventing Cities lanseres i Oslo

Oslo stiller med to av de 45 tomtene i Reinventing Cities – en internasjonal konkurranse for å utvikle morgendagens klimavennlige byer, rettet mot utbyggere og prosjekterende. Lansering skjer i Oslo 19 januar.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Reinventing Cities skal skape forbilder på bærekraftig, klimavennlig og innovativ byutvikling og arkitektur. Konkurransen arrangeres av nettverket C40 (Cities Climate Leadership Group), der byer over hele verden har gått sammen for å få fart i kampen mot klimaendringer. Oslo deltar i konkurransen sammen med 15 av verdens storbyer. Totalt skal det konkurreres om 45 tomter.

Konkurranse om kjøp og utvikling

Målet er å frembringe nye, innovative klima- og miljøløsninger for utvikling av urbane eiendommer. Ambisjonen er nullutslipp og det fokuseres på fem hovedkriterier: klimagassutslipp, transport, materialbruk, overvannshåndtering/vannforbruk og energiforbruk.

Konkurransedeltagerne skal være tverrfaglige team, med kompetanse på byutvikling, arkitektur, eiendomsutvikling og økonomi. Etter en første runde med søknader om deltagelse, går tre-fire team på hver tomt videre til fase 2, hvor aktørene utvikler konseptene sine og legger inn bud på den aktuelle eiendommen. Vinnerne får anledning til å kjøpe og utvikle eiendommen i tråd med vinnerforslaget. Vinnerne lanseres i januar 2019, som del av programmet for Oslo som europeisk miljøhovedstad.

Praktisk informasjon

Tid: Fredag 19. januar 2018 kl. 08.30-11.30
Sted: Oslo sentrum (mer informasjon kommer)
Arrangementet er gratis, men påmelding nødvendig. Påmelding nederst på siden.

Les mer om Reinventing Cities på C40 sine nettsider.
Les mer på Oslo kommunes nettsider

Oslo med to tomter

Oslo kommune legger to tomter inn i konkurransen, sentralt på Stovner og på Furuset. Furuset er kommunens forbildeområde innenfor FutureBuilt-programmet, som har som mål å utvikle klimanøytrale byområder og arkitektur. På Furuset skal det primært utvikles boliger. På Stovner står konkurransedeltagerne fritt til også å foreslå program og funksjoner.

Lansering i Oslo

Reinventing Cities lanseres i Oslo 19. januar. Hit kommer både arkitekt Philip Chiambaretta og utbygger REI, som begge gikk vinnende ut fra Reinventing Paris, forløperen til Reinventing Cities, for å fortelle om sine erfaringer med å delta i konkurransen. Vi får besøk av vår egen byråd for byutvikling Hanna E. Markussen, Helene Chartier fra C40 presenterer Reinventing Cities og Gard Skoe Fredriksen fra Oslo kommune presenterer Oslo-tomtene. Brian Kilkelly fra Climate-kic modererer dialog og Q&A. Det blir også tid til mingling og speed-dating for de som ønsker å delta.

Program

Reinventing Oslo – europeisk miljøhovedstad 2019
Hanna E. Markussen, byråd for byutvikling i Oslo

Reinventing Cities
Helene Chartier, C40

What´s in for me? Report from winning teams of Reinventing Paris
Philippe Chiambaretta, Founder and director Philippe Chiambaretta Architecte
Paul Jarquin, CEO of REI Habitat

Presentasjon av Oslotomter og konkurranseprogram
Gard Skoe Fredriksen, EBY, Oslo

Spørsmål, speed dating og utstilling av tomter i Reinventing Cities.
Moderator: Brian Kilkelly, Climate-kic

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen