Med Optimera, Jackon og Lean Communications arrangerte Norgeshus Norges største Lean-spill.
Med Optimera, Jackon og Lean Communications arrangerte Norgeshus Norges største Lean-spill. (Foto: Norgeshus)

Konkurrerte i Lean og kåret Årets lærling

På Norgeshuskonferansen 2018 fikk alle 600 deltagere prøve seg på Lean i praksis. Boligkjedens første vinner av kåringen "Årets Lærling" ble Martin Stormoen fra Norgeshus Berntsen Byggeservice.

  • lean
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Over 600 ansatte og leverandører var i helga samlet på Gardermoen til Norgeshuskonferansen 2018.

– En opplevelse jeg sent vil glemme

Med mottoet «best på folk», og med fokus på rekrutering til byggenæringen, ble prisen «Årets lærling i Norgeshus» delt ut for første gang. Alle forhandlere med lærlinger kunne melde inn sine lærlinger, som i neste runde ble vurdert etter et sett av kriterier utarbeidet av kjederådet hos Norgeshus.

Det sto til slutt mellom tre sterke finalister: Kristin Haus fra Norgeshus Byggelaget, Ola Devik fra Midt-Norge Eiendom og Ola Stormo fra Norgeshus Berntsen Byggeservice AS.

Juryen hadde en tøff jobb med å skille de tre, men valget falt på Martin Stormo, som meget fortjent kunne heve trofeet og motta hyllesten fra en fullsatt sal.

– Martin har vist et sjeldent høyt faglig nivå. Han er flink med folk og han representerer Norgeshus på en særdeles god måte, uttalte juryen.

Norges største Lean-spill

I samarbeid med Optimera, Jackon og Lean Communications arrangerte Norgeshus Norges største Lean-spill. Deltakerne ble fordelt på 24 byggeplasser, der hver deltaker fikk tildelt en rolle:

– Det å gå opp på scenen og få stående applaus fra over 600 ansatte og samarbeidspartnere til Norgeshus, er en opplevelse jeg sent vil glemme, sier Stormo. Foto: Norgeshus

På hver byggeplass skulle det bygges ringmur og grunnmur hurtigst mulig, med null feil. Produksjonsflyt, HMS og produktopplæring sto sentralt for å lykkes. Spillet gikk over to omganger, der det i pausen ble gitt en forelesning om Lean og Norgeshusmetoden.
Etter den første omgangen ble bare 10% av lagene ferdige i løpet av den tildelte tiden på 30 minutt.

Det ble registrert hele 73 HMS-feil og 22 byggefeil.

Etter runde to, og en gjennomgang av Lean og Norgeshusmetoden, halverte de fleste byggetiden og de raskeste reduserte tiden med hele 70%.

Vinnerlaget bestående av ansatte fra Norgeshus Ringstad Bygg og Norgeshus Ø-Bygg brukte litt over 10 minutt.

Det ble i denne runden bare registrert 3 HMS-feil mens byggefeilene uteble helt, et tydelig tegn på at Lean og Norgeshusmetoden fungerer.

– Øvelsen gikk helt som planlagt og vi er veldig fornøyd med gjennomføringen og samarbeidet i et omfattende prosjekt, sier LEAN-general Harald Hårvik.

TEK17/22. februar 2019

Trapper tar langt flere liv enn branner

– Det finnes riktig nok ikke sikre tall på dette, men undersøkelser tyder på at trapper tar nær dobbelt så mange liv per år som branner gjør. I tillegg kommer jo alle skadene, og her er det nok store mørketall. Det er på tide å ta dette problemet på alvor. Les hele saken

Til toppen