Kortere prosjekteringstid og midre feil

Kortere prosjekteringstid og midre feil

Med det nye fasadesystemet kan arkitekter, entreprenører og montører ta farvel med de aller fleste utfordringene som bruk av tradisjonelle fasadesystemer medfører.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Det vil ikke være behov for å tilpasse isolasjonen i det bærende systemet, holde oversikt over mange ulike komponenter og bekymringer med senere vedlikehold av fasadens bærende system.

Det er Rockwool-konsernet som står bak REDAir MULTI – et helhetlig system som gjør prosjektering og montering nærmest til en lek. Systemet inngår i produktfamilien Rockwool REDAir der det ventilerte fasadesystemet REDAir FLEX allerede har en befestet markedsposisjon i Norge.

Det ventilerte fasadesystemet REDAir MULTI er et komplett system med lekter, beslag, isolasjon og skruer. Alt er tatt hensyn til - fra skisseutkastet hos arkitekten til monteringen og fasadens levetid. Målet er å forenkle byggeprosessen fra den første designideen til den siste skruen er satt inn – både når det gjelder tid og kompleksitet.

Redusert prosjekterings- og monteringstid

Løsningen med egne beslag, skruer og isolasjon gjør det enkelt for arkitekter å prosjektere med systemet. Det medfører også at montørene kun bruker omtrent halvparten så lang tid som ved montering av tradisjonelle fasadesystemer. Utbyggere kan nå ferdigstille bygget raskt og effektivt og få full utnyttelse av isolasjonen på et tidligere stadie.

- REDAir MULTI gjør arbeidsprosessen fra prosjekt til ferdig bygg mye enklere. Systemets alt-i-ett-løsning passer godt inn og ønskes velkommen i byggebransjen, der tid er penger. Våre montører har testet systemet og alle legger vekt på enkelheten, forteller direktør Jørgen H. Mathiesen hos entreprenørfirmaet Kai Andersen A/S.

Monteringsfeil reduseres til et minimum

Normalt forbinder man raske prosesser med risiko for feil. Slik er det ikke med REDAir MULTI. Systemets komponenter, som er gjennomtenkt fra A til Å, minimerer rett og slett mulighetene for monteringsfeil.

- Vi har bestrebet oss på ikke å overlate noe til tilfeldighetene. Med REDAir MULTI har vi utviklet et system der det nesten ikke er mulig å sette elementene feil sammen. Vi håper dette gir høyere tempo og mindre bekymring for feil i byggeprosessen, sier Hans Henrik Ter-Borch, produktsjef i Rockwool Norden.

Han forteller at REDAirMULTI kommer på markedet i mars 2017 og kan kjøpes hos byggevareforhandlere over hele landet.

Vedlikeholdsfritt system

REDAir MULTI er 100 prosent uorganisk og krever derfor ikke vedlikehold. Denne egenskapen harmonerer med Rockwool-konsernets ønske om å gjøre både byggeprosessen og senere vedlikehold av bygninger enklere.

BÆREKRAFT/25. mai 2018

Stor interesse for mer kunnskap om bærekraftig bygg

Nordens største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur kommer for første gang til Oslo i oktober. Danskene bak møtestedet har blitt godt mottatt med mange henvendelser fra interesserte utstillere, og har oppstartet samarbeid med blant andre Bellona, OREEC og Omsorgsbygg. Les hele saken

BYUTVIKLING/25. mai 2018

Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Kullkranbrua løfter den slitne havna i Aarhus. Den nedlagte flyplassen huser et kunst- og kultursenter. Den tomme butikken har blitt pop-up-shop, verksted, drivhus og grendehus. Torsdag 31. mai åpner DOGA to store utstillinger som viser hvordan vi kan ta i bruk byenes ressurser på nye måter og skape nytt liv i tomme lokaler. Les hele saken

Til toppen