Fra venstre: Erik A. Oma, Espen Vik, Kirsten Welschemeyer og daglig leder Per Fretheim.
Fra venstre: Erik A. Oma, Espen Vik, Kirsten Welschemeyer og daglig leder Per Fretheim. (Foto: Mad Arkitekter)

Kursen rett frem i vest

Mad Stavanger feirer ett år i januar, 2018. Kontoret var forberedt på mye gratisarbeid for å vinne arkitektkonkurranser, men har siden oppstart hanket inn både private og offentlige oppdrag for spennende og viktige prosjekter i regionen.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

– Vi har virkelig mye å gjøre. I 2017 har vi påbegynt 18 prosjekter, sier arkitekt, partner og daglig leder i Mad Stavanger, Per Fretheim.

– Vi er både heldige og privilegerte som har fått jobbe med så mange spennende og viktige områder og prosjekter, både i Stavanger og Sandnes. Mye skyldes nok god timing og at vi har satset på høy kompetanse, samtidig som vi har vært proaktive, sier Fretheim.

– Vi har høy kompetanse innenfor urbanisme og arkitektur, som speiler seg i våre oppdrag. Vi har fått mange komplekse byutviklingsoppgaver med fortetting i sentrumsområder og byutviklingsakser i hele Rogaland, sier Kirsten Welschemeyer. Hun er arkitekt og partner i Mad Stavanger, og underviser i byplanlegging på Universitetet i Stavanger.

For øyeblikket jobber kontoret med fire offentlige prosjekter, henholdsvis for Hå, Sandnes og Hjelmeland kommune.

Fra en til fem ansatte

Fretheim startet planleggingen av Mad Stavanger høsten 2016.

– Jeg tok kontakt med Lars Pedersen fra Mad Bergen. Han syns umiddelbart det var en god idé å starte et nytt kontor. Han satt meg i kontakt med konsernleder Nicolai Riise, og vi ble enige om å starte Mad Stavanger. Julen 2016 fikk kontoret sitt første oppdrag, og i 2017 var Mad Stavanger i gang, da med to ansatte.

Med seg på laget hadde Fretheim huket inn arkitekt Erik Aasberg Oma. De to satt umiddelbart i gang med å utforme et ti-etasjers boligbygg oppå Nordea-bygget i Stavanger sentrum, som i disse dager blir levert inn til førstegangsbehandling.

– Det skal bli det råeste bygget i byen, sier Fretheim om prosjektet.

– Vi benytter oss av eksisterende tak på lavblokken for å lage nye grøntarealer, og kommer til å utvide dette over eksisterende parkering mot St. Olavs gate. Vi tror at dette kan gi mye tilbake til området.

I april ble både Kirsten Welschemeyer og Espen Vik en del av teamet, og satset på nye muligheter for å bygge opp MAD Stavanger som partnere. Kontoret teller i dag 5 ansatte, og vekstpotensialet er fortsatt til stede.

– Selv om vi har truffet hverandre litt tilfeldig, har det vist seg at vårt team er en utrolig bra match, sier Fretheim.

– Og vi er alltid på jakt etter flere flinke folk som brenner for faget.

Mad Stavanger flytter til nye lokaler 1. februar. Kontoret vil fortsatt være lokalisert i østre bydel, men nå hos Innovation Dock i Kvitsøygata 30.

ALUMINIUM/17. oktober 2018

Aluminium, en versting som kan brukes om igjen fra gamle bygg

Wicona tilbyr blant annet aluminiumsprofiler, tilbehør og beslag. Prosjektmedarbeider Kristian Sivertsen og Ragnhild Lokna Nygård, Byggeteknisk rådgiver i Nygård Hydro building har spennende ting å fortelle på sin stand i utstillingslokalet. Les hele saken

BÆREKRAFT/17. oktober 2018

Saga Wood et miljøvennlig alternativt til trykkimpregnerte materialer

– Vi er her fordi vi tror helt og fullt på å at også i byggenæringen vil det settes krav til en mer miljøvennlig bransje. Dette ligger i vår DNA å arbeide miljøvennlig, sier Lars Høymann Kristensen fra Saga Wood. Les hele saken

BUILDING GREEN/17. oktober 2018

Building Green feirer Oslo sin status som miljøhovedstad

Møtestedet Building Green ble etablert i 2011, og har stadig vokst og blitt viktigere for Skandinaviske utbyggere. Nå er Building Green Norden største møtested for bærekraftig bygg og arkitektur. Møtestedet tar opp viktige utfordringer for bærekraftige nybygg og rehabilitering av eldre bygg. I København i fjor, ble utstillingen og konferansen besøkt av rundt 8 000 mennesker. Les hele saken

Til toppen