Lærlingfokus i Norges største avis

Lærlingfokus i Norges største avis

1. februar signerte Oslo kommune og EBA Oslo, Akershus og Østfold (EBAO) en avtale med mål om å gi søkningen til byggfagene et kraftig løft i hovedstaden. Like etter gjorde Østfold og Akershus det samme. Noen dager etter startet en kampanje i riksavisen VG og på VG Nett. Alt for å øke søkertallene til byggfag.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Søkningen til bygg- og anleggsteknikk i den videregående skolen i Oslo har falt dramatisk de siste årene, og i 2016 var det kun 106 primærsøkere til disse fagene. Dette skjer samtidig som oppdragene står i kø for bygg- og anleggsnæringen i hovedstaden. 1. mars er søknadsfristen for opptak til byggfag. EBA, kommunene og medlemsbedriftene håper en læreplassgaranti vil øke søkertallene.

Annonsekampanje i VG

- Læreplassgarantien gis for tre år om gangen, med årlig fornyelse så lenge partene ønsker det. De som søker seg til videregående nå i vår, omfattes av denne garantien. Vi vet at mange er i tvil om hva de skal velge, og vi vet også at mulighetene rundt yrkesfag ikke er godt nok kjent. Vi ønsker derfor å gjøre en innsats for å vippe flest mulig i retning yrkesfag nå som søknadsfristen nærmer seg. Derfor har EBA og medlemsbedriftene nå satt i gang en synlighetskampanje i VG, sier John Ivar Mejlænder-Larsen, som er administrerende direktør i PEAB AS og streleder i EBAO.

Hensikten med garantien er å gi trygghet til de som vurderer bygg- og anleggsnæringen som fremtidig arbeidsplass. Og at foreldrene deres skal forstå at deres barn har gode karrieremuligheter i næringen, både som håndverkere og dersom de senere velger å utdanne seg videre, for eksempel gjennom fagskolen eller tekniske høyskoler og universitet. Hensikten med annonsene er å øke synligheten rundt garantien og mulighetene som ligger i byggfagene.

Løfter frem lærlingene

- I annonsene har vi i samarbeid med bedriftene som er med valgt å kjøre frem en lærling hos den aktuelle bedriften. Vi har intervjuet både lærling og leder i et forsøk på å få frem det som er viktig for begge, både i forhold til lærlingens valg og hva som er bedriftens motivasjon for å satse på lærlinger, sier Ole Henrik Ystehede, som er direktør i EBAO.

Nesten 3 000 sidevisninger og 2 000 besøkende

I løpet av cirka to uker har fem bedrifter figurert i annonsene, samtidig har det vært en annonse på VG Nett.

- Det har vært god respons så langt. Vi har etablert en egen side hos Opplæringskontoret i Oslo, Akershus og Østfold (ost.byggopp.no), en såkalt landingsside for annonsene. Med circa en uke igjen av kampanjen har vi hatt nesten 3 000 visninger på siden - og vi vet at dette er på grunn av kampanjen, sier Ystehede.

Han legger til at han nå er spent på å se søkertallene til yrkesfag i Oslo, Akershus og Østfold.

TRE/10. desember 2018

Mener prefabrikkert konstruksjon er en bedre måte å bygge på

Blueprint Robotics produserer prefabrikkerte, tilpassede treelementer til husbygging. Alle elementene inkluderer Kerto® LVL-produkter (laminert finertre) fra Metsä Wood. Begge selskapene mener at prefabrikkert trekonstruksjon kan gjøre byggeprosessen rask, enkel og grønn. Les hele saken

Til toppen