Det store displayet på testo 440 viser opptil 3 målverdier samtidig.
Det store displayet på testo 440 viser opptil 3 målverdier samtidig. (Foto: Testo)

Lanserer et nytt ventilasjon og inneklimainstrumentet

Testo feirer 60 år og lanserer en rekke nye instrument. For ventilasjon og inneklima lanseres i disse dager testo 440. Med Testo 440 kombineres et kompakt håndholdt måleinstrument med brukervennlig målemenyer, mange følere, både trådløse og med kabel. Instrumentet dekker alle parameter innen inneklima og ventilasjon.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Som markedsleder av måleteknologi for inneklima, har Testo tiår med praktisk erfaring og utvikling av banebrytende produkter. Ventilasjon og inneklimaløsninger fra Testo er i bruk over hele verden. Kontorer, boliger, industri og laboratorier er alle områder hvor vi har god kunnskap. Felles for alle områder er at klima og ventilasjon må innreguleres og resultater dokumenteres. Effektive løsninger er viktig for at brukere skal oppnå hurtige og sikre måledata.

Enkle målemenyer

Testo 440 kombinerer alt som gjør lufthastighet og inneklimainstrumenters måleteknologi effektivt. Lavt brukergrensesnitt, presise målinger, enkel avlesning og du setter opp og overfører rapporter på sekunder. Strukturerte målemenyer er forhåndsinnstilt i testo 440: Luftmengdemålinger i kanaler og ved uttak, k-faktor, turbulensnivå i henhold til EN ISO 7730/ASHREA 55, kjøling og varmelast, muggindikasjon og langsiktig måling (måleopptak av verdier med innstilte intervaller)  

Flere applikasjoner med mindre måleutstyr

Følere tilpasset testo 440 måler lufthastighet, temperatur, fuktighet, turbulensnivå, CO2, CO og lysintensitet. Velg mellom trådløst og fast kablet følere. De trådløse Bluetooth®-følerne sørger for større bevegelsesfrihet og sparer plass i målekofferten. I tillegg til dette kan et følerhåndtak kombineres med alle tilhørende følere og følertillegg.  Dette gjør at du kan gå fra å måle innendørs luftkvalitet til å beregne luftmengde ved en ventil på sekunder.

Enkel, pålitelig og sikker

Det store displayet på testo 440 viser opptil 3 målverdier samtidig. Enkel konfigurering av målingene og en oversikt over resultatene med et blikk. Instrumentets minne kan registrere opptil 7500 måleprotokoller. Disse kan eksporteres som en Excel-fil via et USB-grensesnitt. En skriver for dokumentasjon på stedet er også tilgjengelig som tilleggsutstyr.

Pakker og modellversjoner

Testo 440 multifunksjonsmåler er tilgjengelig i to versjoner: testo 440 og 440 dP. De er teknisk identisk men testo 440 dP har en ekstra, integrert differensialtrykksensor. Dette gjør det mulig å måle på filter samt bruke Pitotrør og utføre k-faktor målinger. Forhåndsdefinerte sett som består av måleinstrumenter, følere og tilbehør er tilgjengelige for de viktigste anvendelsesområdene som måling i kanaler, ventilasjon, inneluftkvalitet og ventilasjons- / luftmålinger i laboratorier.

GRØNNE TAK/16. november 2018

Grønne tak er på fremmarsj i byene

– Grønne tak er ikke bare en ting, slik mange kanskje ser for seg. Når folk hører dette begrepet, tenker man seg gjerne et tradisjonelt torvtak. Men det er altså mye mer enn som så, og grønne tak er på fremmarsj. I Oslo jobbes det med en egen strategi for slike tak. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/16. november 2018

Jakter videre på ideer som kan knekke milliardkoden

Enova anslår at det årlige markedet for lønnsomme energitiltak i bygningsmassen er på flere milliarder kroner. Likevel går det for tregt med energieffektiviseringen. Statsforetaket har allerede støttet 8 ulike forretningskonsept som kan få fart på utviklingen med til sammen 6,4 millioner kroner. Nå er en ny konkurranse ute. Les hele saken

Til toppen