Den siste oppdateringen av Graphisofts Grasshopper-ARCHICAD Live Connection åpner for et nytt nivå innen intelligent arbeidsflyt mellom de to designmiljøene, algoritmisk design og BIM.
Den siste oppdateringen av Graphisofts Grasshopper-ARCHICAD Live Connection åpner for et nytt nivå innen intelligent arbeidsflyt mellom de to designmiljøene, algoritmisk design og BIM.

Lanserer Grasshopper-ARCHICAD Live Connection V2.0

Koblingen med Rhino og Grasshopper skjer i sanntid og er toveis, dette gjør at brukerne kan benytte styrken i parametrisk design direkte mot BIM uten unødvendige mellomledd og løsningen funger både på Windows og Mac.

  • BIM
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Løsningen fyller gapet mellom utprøving av designalternativer og automatisering av komplekse oppgaver som ellers er vanskelig å forene med BIM.

- Det å samarbeide med Graphisofts utviklere om en integrert løsning for å skape en best mulig bro mellom algoritmisk design og BIM, har vært en fornøyelse. Integrasjonen mellom ARCHICAD og Grasshopper åpner for en helt ny verden av muligheter når det gjelder design, formgivning og håndtering av komplekse prosjekter, sier Carlos Perez, EMEA Sales, Marketing and Business Development, McNeel Europe.

McNeel vil sammen med flere internasjonale og norske foredragsholdere besøke Oslo på seminaret for Parametrisk design som holdes 13. februar 2018. 

Den siste oppdateringen av Graphisofts Grasshopper-ARCHICAD Live Connection åpner for et nytt nivå innen intelligent arbeidsflyt mellom de to designmiljøene, algoritmisk design og BIM. Med den helt nye Deconstruct- funksjonen kan brukeren nå benytte BIM-modellen til å være ryggraden i hele designprosessen ved å tilføre algoritmisk designlogikk via Grasshopper. Dette gjør at man kan beholde grunnleggende designfunksjoner i BIM-verktøyet (f.eks. fotavtrykket på en bygning) og utvide dette med intelligente designdetaljer som følger endringene. 

Som et enkelt eksempel kan man se denne videoen om hvordan teknologien er brukt på et gjenoppbygningsprosjekt etter jordskjelv i Italia.

- Deconstruct-funksjonen i Grasshopper-ARCHICAD Live Connection gjorde det mulig for oss å rekonstruere bygningene i den italienske byen Grisciano som BIM-modeller. Funksjonen fungerte som en bro mellom modellene og det konseptuelle designet, sier arkitektene Michele Calvano og Mario Sacco.

En annen svært viktig nyhet i denne versjonen, er at man kan lage egendefinerte BIM-objekter ved hjelp av Grasshopper og plassere disse ut i ARCHICAD. Alle fremtidige endringer på objektene gjort i Grasshopper, vil i sanntid også bli utført i BIM-prosjektet.

BELYSNING/20. februar 2019

Giganthall fikk pris for lysbruk

– Dette er et stort prosjekt, det er ingen tvil om det. 4 spor inne i fjellet, der de to midtre sporene er dimensjonert for passering av tog i 250 kilometer i timen sier sitt om hvilke tekniske utfordringer vi har møtt. Kanskje nettopp derfor er det hyggelig å få en utmerkelse for lysdesignet. Les hele saken

REHABILITERING/20. februar 2019

Slik skal Nationaltheatret bli flott igjen

En moderne hovedscene, omfattende restaurering, store tekniske utbedringer og arealer under bakken vil gi publikum og ansatte en helt ny opplevelse i Nationaltheatret. Nå søker Statsbygg etter en prosjekteringsgruppe som skal anbefale konkrete løsninger for oppussingen. Les hele saken

BIM/19. februar 2019

Bedre byggeprosesser med nye internasjonale standarder for BIM

Internasjonalt er bygge- og anleggsnæringen i sterk vekst, og med det følger behovet for effektive, globale verktøy som bygningsinformasjonsmodellering (BIM). De nye internasjonale standardene gir mer effektivt samarbeid, mener den norske lederen for arbeidsgruppen som har utviklet de nye standardene, Jøns Sjøgren fra Boligprodusentene. Les hele saken

Til toppen