Den siste oppdateringen av Graphisofts Grasshopper-ARCHICAD Live Connection åpner for et nytt nivå innen intelligent arbeidsflyt mellom de to designmiljøene, algoritmisk design og BIM.
Den siste oppdateringen av Graphisofts Grasshopper-ARCHICAD Live Connection åpner for et nytt nivå innen intelligent arbeidsflyt mellom de to designmiljøene, algoritmisk design og BIM.

Lanserer Grasshopper-ARCHICAD Live Connection V2.0

Koblingen med Rhino og Grasshopper skjer i sanntid og er toveis, dette gjør at brukerne kan benytte styrken i parametrisk design direkte mot BIM uten unødvendige mellomledd og løsningen funger både på Windows og Mac.

  • BIM
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Løsningen fyller gapet mellom utprøving av designalternativer og automatisering av komplekse oppgaver som ellers er vanskelig å forene med BIM.

- Det å samarbeide med Graphisofts utviklere om en integrert løsning for å skape en best mulig bro mellom algoritmisk design og BIM, har vært en fornøyelse. Integrasjonen mellom ARCHICAD og Grasshopper åpner for en helt ny verden av muligheter når det gjelder design, formgivning og håndtering av komplekse prosjekter, sier Carlos Perez, EMEA Sales, Marketing and Business Development, McNeel Europe.

McNeel vil sammen med flere internasjonale og norske foredragsholdere besøke Oslo på seminaret for Parametrisk design som holdes 13. februar 2018. 

Den siste oppdateringen av Graphisofts Grasshopper-ARCHICAD Live Connection åpner for et nytt nivå innen intelligent arbeidsflyt mellom de to designmiljøene, algoritmisk design og BIM. Med den helt nye Deconstruct- funksjonen kan brukeren nå benytte BIM-modellen til å være ryggraden i hele designprosessen ved å tilføre algoritmisk designlogikk via Grasshopper. Dette gjør at man kan beholde grunnleggende designfunksjoner i BIM-verktøyet (f.eks. fotavtrykket på en bygning) og utvide dette med intelligente designdetaljer som følger endringene. 

Som et enkelt eksempel kan man se denne videoen om hvordan teknologien er brukt på et gjenoppbygningsprosjekt etter jordskjelv i Italia.

- Deconstruct-funksjonen i Grasshopper-ARCHICAD Live Connection gjorde det mulig for oss å rekonstruere bygningene i den italienske byen Grisciano som BIM-modeller. Funksjonen fungerte som en bro mellom modellene og det konseptuelle designet, sier arkitektene Michele Calvano og Mario Sacco.

En annen svært viktig nyhet i denne versjonen, er at man kan lage egendefinerte BIM-objekter ved hjelp av Grasshopper og plassere disse ut i ARCHICAD. Alle fremtidige endringer på objektene gjort i Grasshopper, vil i sanntid også bli utført i BIM-prosjektet.

ARKITEKTUR/15. august 2018

Oppgradering av gjenreisingshus: Åpent seminar

Er du arkitekt, rådgiver, planlegger eller lærer med interesse for gjenreisingshus? Eller bor du i et gjenreisingshus som skal pusses opp? Dette seminaret handler om å ivareta arkitekturens egenart og kulturhistoriske verdi når huset skal oppgraderes. Les hele saken

Til toppen