Lansering av CT1 i Norge og i byggeindustrien

Lansering av CT1 i Norge og i byggeindustrien

Siden den siste store økonomiske verdenskrisen har det vært byggeindustrien som har vært mest utsatt for konjunkturer og endringer. Noen land har greid å komme seg litt ut av dette, og noen land har hatt et lett oppsving i handel og i byggeaktiviteten.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Bygg Reis Deg er Byggemøtet med stor B, og en møteplass for ideer, talenter og nye teknologier. Med en historie som går 63 år tilbake i tiden, er denne messen en prestisjetung og viktig hendelse innen byggenæringen. Og i år vil denne begivenheten bli ganske enkelt spektakulær. Nye bedrifter, nye metoder, nye relasjoner og ny teknologi.

Men hvordan har det seg at Norge er ledende når det gjelder byggemesser, og hvordan har det seg at vi organiserer et av de aller mest velrenommerte? Hva kan vi si om den norske byggeindustrien i dag? Vi vet at Moder Jord har lagt til rette for en vakker by, men hvorfor er byggenæringen under så sterkt oppsving nettopp her?

Norge, som har en befolkning på 5,25 millioner, et lite land lengst nord i Europa, er et av verdens rikeste land. Omfattende naturlige ressurser, kombinert med kvalifisert arbeidskraft og et åpent sinn for nye teknologier gjorde Norge til et fremgangsrikt land i det 19. og 20. århundre

En økning på 10,4 prosent

I første halvdel av 2017 hadde byggeindustrien en omsetning på 61,8 milliarder kroner. Dette tilsvarer en økning på 10,4 prosent sammenlignet med den samme perioden i 2016. Dette er gode nyheter for Norge.

Bygg Reis Deg har også vokst når det gjelder fremmøte, deltakelse og typen utstillere, og er nå den viktigste møteplassen for lansering av nye produkter og teknologier. Gunnar Glavin Nybø, administrerende direktør for Bygg Reis Deg AS, sa følgende om årets messe … "utstillerne vil vise en lang rekke forskjellige innovasjoner og nye produkter, fra alle industrier innen byggenæringen Bygg Reis Deg kan du være vitne til demonstrasjoner og produktlanseringer, du kan delta i konkurranser og treffe kjente personer.

Men i tillegg til kjente ansikter og levende demonstrasjoner, er Bygg Reis Deg også et sted der det lanseres originale konkurranser som er helt nye innen byggeindustrien. Bygg Reis Deg har startet konkurransen om å kåre Norges hyggeligste håndverker! Med andre ord ønsker man å legge vekt på det menneskelige, positive, hyggelige og blide aspektet innen byggeindustrien.

Vinneren vil bli kåret fredag 20. oktober på Bygg Reis Deg. Følg med på finalen mellom de 10 hyggeligste, og stem frem din favoritt på http://www.norgeshyggeligststehåndverker.no .

På Akershus Festning i 1954

Norges første Bygg Reis Deg ble avholdt på Festningsplassen på Akershus Festning i 1954.

På den aller første messen var det 60 000 besøkende, og 221 utstillere. Etterkrigstiden var en aktiv periode for byggeindustrien.

Det opprinnelige målet var en messe for profesjonelle byggere og håndverkere. Meningen var å vise personer i byggenæringen hva som skjedde rundt omkring i landet.

"Bygg - Reis deg" var slagordet for messen, og det er det den dag i dag.

Bygg Reis Deg trekker til seg de beste, og de som har de beste teknologier å by på. I år har messen den glede å invitere CTEC Norge, som lanserte det helt unike produktet CT1.

CT1 er markedets ledende fugemasse og konstruksjonslim, og har overtatt for en lang rekke andre produkter. Det er markedets anerkjente konstruksjonslim, som i tillegg anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF).

CT1 kan til og med brukes under vann, og limes umiddelbart til alle byggematerialer. CT1 har god motstand mot sopp- og bakteriedannelse, og er den optimale løsningen for tetting av dusjkabinetter, bad, for å feste glass til stein, fliser og tre… Ja, alt som tenkes kan.

MILJØ/21. februar 2019

40.000 billass spares med Yara Birkeland

– Dette er et svært spennende prosjekt. Ikke fordi det har hatt spesielt store tekniske utfordringer, men fordi det representerer en sterk miljøsatsing og er en spydspiss på sitt felt. Her har vi fått være med på å være helt i front i utviklingen, og det setter vi pris på. Les hele saken

HMS/21. februar 2019

Bedre kjønnsbalanse gir mer på bunnlinjen

– Tallenes tale er klar. Nå har byggebransjen om lag 2% kvinnelige fagarbeidere. Alt tyder på at de bedrifter som sørger for å skaffe seg en bedre kjønnsbalanse, tjener mer penger. Logisk betyr det da at om byggebransjen hadde gjort en sterkere innsats for å bedre kjønnsbalanse, hadde bunnlinjen sette hyggeligere ut. Les hele saken

Til toppen