Lansering av Grønn Materialguide: v2.1

Lansering av Grønn Materialguide: v2.1

Grønn materialguide er utarbeidet av Grønn Byggallianse og Context AS. Guiden ble for første gang lansert i 2015 og har fått mange tilbakemeldinger på at den brukes aktivt av byggherrer, arkitekter, rådgivere og entreprenører.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Grønn materialguide viser hvilke konsekvenser ulike produktgrupper har på miljøet. Det unike med guiden er at den viser hvilket spenn mellom ulike produkter som man kan forvente innen hver produktgruppe. Dersom det er stort spenn innen en produktgruppe, gir guiden en indikasjon på at det her kan være smart å stille spesifikke funksjonskrav i beskrivelsen slik at prosjektet sikrer produkter med gode miljøegenskaper.

Mer miljøvennlige produkter

- Dette er tredje revisjonen av guiden. Vi har løpende lagt til nye produktgrupper og justert resultatene etter hvert som det utvikles mer miljøvennlige produkter og flere produsenter kan dokumentere miljøegenskapene sine.

I denne revisjonen fra 2.0 til 2.1, er det gjort noen mindre endringer under produktgruppene Takbelegg og Isolasjon. Se her.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen