Lansering av Grønn Materialguide: v2.1

Lansering av Grønn Materialguide: v2.1

Grønn materialguide er utarbeidet av Grønn Byggallianse og Context AS. Guiden ble for første gang lansert i 2015 og har fått mange tilbakemeldinger på at den brukes aktivt av byggherrer, arkitekter, rådgivere og entreprenører.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Grønn materialguide viser hvilke konsekvenser ulike produktgrupper har på miljøet. Det unike med guiden er at den viser hvilket spenn mellom ulike produkter som man kan forvente innen hver produktgruppe. Dersom det er stort spenn innen en produktgruppe, gir guiden en indikasjon på at det her kan være smart å stille spesifikke funksjonskrav i beskrivelsen slik at prosjektet sikrer produkter med gode miljøegenskaper.

Mer miljøvennlige produkter

- Dette er tredje revisjonen av guiden. Vi har løpende lagt til nye produktgrupper og justert resultatene etter hvert som det utvikles mer miljøvennlige produkter og flere produsenter kan dokumentere miljøegenskapene sine.

I denne revisjonen fra 2.0 til 2.1, er det gjort noen mindre endringer under produktgruppene Takbelegg og Isolasjon. Se her.

GRØNNE TAK/16. november 2018

Grønne tak er på fremmarsj i byene

– Grønne tak er ikke bare en ting, slik mange kanskje ser for seg. Når folk hører dette begrepet, tenker man seg gjerne et tradisjonelt torvtak. Men det er altså mye mer enn som så, og grønne tak er på fremmarsj. I Oslo jobbes det med en egen strategi for slike tak. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/16. november 2018

Jakter videre på ideer som kan knekke milliardkoden

Enova anslår at det årlige markedet for lønnsomme energitiltak i bygningsmassen er på flere milliarder kroner. Likevel går det for tregt med energieffektiviseringen. Statsforetaket har allerede støttet 8 ulike forretningskonsept som kan få fart på utviklingen med til sammen 6,4 millioner kroner. Nå er en ny konkurranse ute. Les hele saken

Til toppen