Le Monde på Brynseng skole

Le Monde på Brynseng skole

Den franske avisa Le Monde var fredag på besøk på byggeplassen på Brynseng skole som skal stå ferdig til skolestart i august i år. Skolen får et av Norges største solcellepanel integrert i fasaden og avisen kom sammen med FutureBuilt hvor Brynseng skole er et forbildeprosjekt.

  • ENOK
Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Brynseng skole blir en ny 1-7 skole, med flerbrukshall, for 840 elever. Skolebyggets ambisiøse miljøprofil vil gjøre det til et referanseprosjekt for fremtidig skoler i Norge og i utlandet. Skolen skal bygges som passivhus, men blir også et pilotprosjekt på nesten nullenerginivå (nNEB). nNEB blir gjeldende standard for offentlige bygg i EU fra 2018. Fra 2021 vil det bli gjeldene standard for alle nybygg. Skolen blir på ca. 11 700 kvadratmeter og ferdigstilles til skolestart 2017.

Brynseng skole blir futurebuilt-prosjekt

Sammen med Undervisningsbygg skal NCC være med å realisere felles ambisjoner om fremtidsrettede og bærekraftige skolebygg. For å nå de ambisiøse miljøkravene må Brynseng skole tilfredsstille en rekke strenge kriterier. Integrert i fasadene vil det bli bygget et solcelleanlegg, i tillegg til en brønnpark med varmepumper. Solcelleanlegget skal være på 1000 m² og skal produsere rundt 100.000 kWh per år.

I det ferdige bygget vil elever og lærere få mulighet til å følge strømproduksjon og forbruk. Det gir prosjektet en ny og spennende pedagogisk dimensjon. Dette prosjektet vitner om satsing på tydelige miljømål, der nye generasjoner vil få et innblikk i energi og miljø.

Oslo satser på å bli en grønn by og Europas miljøhovedstad

- Vi synes alltid det er hyggelig med utenlandsk presse på besøk. Brynseng skole blir et nesten nullenergibygg med solcellepanel i fasaden. Det er dessuten installert varmepumpe med 20 energibrønner som vil gi 90 prosent energidekning til oppvarming. Skolen med flerbrukshall vil få elever fra første til og med syvende trinn, og er et godt eksempel på hvordan Oslo satser på å bli en grønn by og Europas miljøhovedstad, forteller miljørådgiver Bodil Motzke i Undervisningsbygg.

På omvisningen var også rektor på skolen med, Vibeke Saltnes som gleder seg til å ta i bruk et moderne og miljøvennlig skolebygg på 11.600 kvadratmeter sentralt plasser rett ved T-bane, tog og buss på Bryn. Skolen vil få 230 sykkelparkeringsplasser i tillegg til spyle- og mekkemuligheter.

HRTB Arkitekter har tegnet skolen og entreprenør er NCC.

SOLENERGI/24. april 2019

Bislett stadion er først i Norge med lagring av solenergi på brukte bilbatteri

Bislett stadion ble i 2018 Norges første idrettsanlegg med solceller på taket. Nå har den tradisjonsrike stadion også fått sitt eget anlegg for energilagring basert på gjenbrukte batterier fra kasserte elektriske biler. Les hele saken

Til toppen