Leverer flere større stålkonstruksjoner i Norge

Leverer flere større stålkonstruksjoner i Norge

Ruukki har flere større prosjekt på gang i Norge. Disse leveransene består alle av prosjektering, produksjon og installasjon av stålrammer for signalbygg eller store infrastrukturprosjekter.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Vi arbeider med mange store prosjekter i Norge. Felles for dem er at vi prosjekterer, produserer og installerer stålrammene. Mange kunder ønsker å minimere antallet prosjektpartnere på byggeplassen. Ruukki kan tilby kunden en totalleveranse, ikke bare en stålramme, sier direktør Esko Vattulainen, som leder Ruukkis prosjektvirksomhet i Norden.

Ifølge Esko Vattulainen påvirker også prosjektene produksjonen i Finland. De permitterte ansatte ved Peräseinäjoki og Ylivieska, som begge bistår prosjektvirksomheten, er stort sett tilbake i arbeid.

Store pågående prosjekter i Norge

Ruukki leverer stålkonstruksjonene til flerbruksbygget Q42, det største byggeprosjektet i Kristiansand sentrum. Bygningen vilinneholde leiligheter, konferansesaler og kontorer spredd utover åtte etasjer, seks over bakken og to under. Ruukkis leveranse er verdt omtrent €1,5 millioner (c.14 millioner NOK). Installasjon av stålkonstruksjonene var fullført i november 2015 og bygningen vil bli innviet i løpet av 2016.

Ruukki leverer også utfordrende stålkonstruksjoner for Oslos nye Nasjonalmuseum – museum for kunst, arkitektur og design. Ruukkis arbeide omfatter prosjektering, produksjon og installasjon av stålkonstruksjonene. Produksjon av stålkonstruksjonene starter i mai 2016, installasjon starter i august 2016 og vil være ferdig i mars 2017.

To viktige flyplassprosjekter

Ruukki leverte stålrammen til den nye terminal T3 ved Bergen Lufthavn. Leveransen omfattet prosjektering av stålramme ogbrannbeskyttelse, og er verdt omtrent €15 millioner ( c. 140 millioner NOK). Ruukkis leveranse var hovedsaklig fullført i 2015 og den nye terminalen er ventet å bli ferdigstilt mot slutten av 2017.

Den nye utvidelsen til Oslo Lufthavn på Gardemoen har også stålramme produsert av Ruukki, og vi var også ansvarlige for design og brannbeskyttelse av denne. Den nye utvidelsen vil åpne i april 2017. Ruukkis del av prosjektet er verdt omtrent €7 millioner (c.65 millioner NOK) og var ferdig i januar 2015.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen