Leverer flere større stålkonstruksjoner i Norge

Leverer flere større stålkonstruksjoner i Norge

Ruukki har flere større prosjekt på gang i Norge. Disse leveransene består alle av prosjektering, produksjon og installasjon av stålrammer for signalbygg eller store infrastrukturprosjekter.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

- Vi arbeider med mange store prosjekter i Norge. Felles for dem er at vi prosjekterer, produserer og installerer stålrammene. Mange kunder ønsker å minimere antallet prosjektpartnere på byggeplassen. Ruukki kan tilby kunden en totalleveranse, ikke bare en stålramme, sier direktør Esko Vattulainen, som leder Ruukkis prosjektvirksomhet i Norden.

Ifølge Esko Vattulainen påvirker også prosjektene produksjonen i Finland. De permitterte ansatte ved Peräseinäjoki og Ylivieska, som begge bistår prosjektvirksomheten, er stort sett tilbake i arbeid.

Store pågående prosjekter i Norge

Ruukki leverer stålkonstruksjonene til flerbruksbygget Q42, det største byggeprosjektet i Kristiansand sentrum. Bygningen vilinneholde leiligheter, konferansesaler og kontorer spredd utover åtte etasjer, seks over bakken og to under. Ruukkis leveranse er verdt omtrent €1,5 millioner (c.14 millioner NOK). Installasjon av stålkonstruksjonene var fullført i november 2015 og bygningen vil bli innviet i løpet av 2016.

Ruukki leverer også utfordrende stålkonstruksjoner for Oslos nye Nasjonalmuseum – museum for kunst, arkitektur og design. Ruukkis arbeide omfatter prosjektering, produksjon og installasjon av stålkonstruksjonene. Produksjon av stålkonstruksjonene starter i mai 2016, installasjon starter i august 2016 og vil være ferdig i mars 2017.

To viktige flyplassprosjekter

Ruukki leverte stålrammen til den nye terminal T3 ved Bergen Lufthavn. Leveransen omfattet prosjektering av stålramme ogbrannbeskyttelse, og er verdt omtrent €15 millioner ( c. 140 millioner NOK). Ruukkis leveranse var hovedsaklig fullført i 2015 og den nye terminalen er ventet å bli ferdigstilt mot slutten av 2017.

Den nye utvidelsen til Oslo Lufthavn på Gardemoen har også stålramme produsert av Ruukki, og vi var også ansvarlige for design og brannbeskyttelse av denne. Den nye utvidelsen vil åpne i april 2017. Ruukkis del av prosjektet er verdt omtrent €7 millioner (c.65 millioner NOK) og var ferdig i januar 2015.

TEK17/22. februar 2019

Trapper tar langt flere liv enn branner

– Det finnes riktig nok ikke sikre tall på dette, men undersøkelser tyder på at trapper tar nær dobbelt så mange liv per år som branner gjør. I tillegg kommer jo alle skadene, og her er det nok store mørketall. Det er på tide å ta dette problemet på alvor. Les hele saken

Til toppen