Nybyen Økern i Oslo.
Nybyen Økern i Oslo.

Leverer grønt tak til den fremtidsrettede bydelen Nybyen Økern

Leverandøren av bærekraftige takbelegg og membraner, Derbigum, leverer grønt sedumtak til boligprosjektet Nybyen Økern i Oslo. Nybyen Økern forventer å stå klart sommeren 2019 og skal bli en moderne bydel i forandring. Bengt Løkke, administrerende direktør i Derbigum, er begeistret over å være en del av et fremtidsrettet prosjekt som dette fordi det går i tråd med Derbigums mål og visjoner.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Nybyen Økern forventes å stå klart sommeren 2019. Bygningsmassen får et grønt preg med sedumtak og parkanlegg. Husene ligger solrikt og rundt et grønt gårdstun. Det er kort gange til T-bane og det som skal bli nye Økern sentrum. Samlet vil dette endre områdets karakter og gjøre det til et attraktivt boligområde.

Miljøvennlig takmembran som forlenger takets levetid

Nybyen Økern er utført i samarbeid med BetonmastHære Bolig AS og byggherre er Selvaag Bolig. Taktekkerfirmaet, Tecta Tak AS, legger ca. 4500 m2 tak med 2 lag Derbigum SP AR asfalt rotbestandig takbelegg, forberedt for Sedum. Administrerende direktør i Derbigum, Bengt Løkke, forteller:

– Derbigum har levert SP AR som blir lagt under det grønne sedumtaket. Denne membranen har samme sammensetning som Derbigum SP, men er tilsatt kjemikalier som gjør den rotresistent slik at den trygt kan brukes under grønne tak. Et sedumtak er det mest miljøvennlige alternativet som finnes. Det regulerer dreneringen av regnvannet og forlenger takets levetid.

– Fordelen ved å bruke Derbigum SP AR er at takmembranen er både bra for plante- og dyrelivet og gir omgivelsene et estetisk preg. Takbelegget er rotbestandig med dobbel armering og det sikrer et bekymringsfritt tak.

Et godt samarbeid løfter kompetanse

Nybyen Økern prosjektet utmerker seg innen teambyggende tiltak som bidrar til et godt arbeidsmiljø og prosjektgjennomføring. Entreprenøren Betonmast vant Årets Team 2018 for prosjektet Nybyen Økern. Formålet med prisen er å synliggjøre det gode arbeidet som hver dag utføres i Entreprenørforeningens Bygg og Anlegg (EBA) medlemsbedrifter. Prisen ble delt ut av EBA og i juryens begrunnelse heter det blant annet:

– Vinneren av Årets Team er den som i størst grad har gjort en ekstraordinær innsats med bakgrunn i konkurransens kriterier. Spesielt med tydelig fokus på det å lykkes som team, og et bevisst og målrettet fokus på arbeidsmiljø.

Prosjektleder i Betonmast, Håvard Henriksen, understreker hvor viktige roller taktekkerfirmaet Tecta Tak og leverandøren Derbigum spiller i prosjektet:

– Tecta Tak er det beste tekkerfirmaet jeg har samarbeidet med de årene jeg har jobbet i denne bransjen. Vi valgte å samarbeide med Tecta Tak og Derbigum på grunn av riktig pris, miljøvennlige produkter, og ikke minst gode referanser på nøkkelpersoner. De er løsningsorienterte, profesjonelle og har fokus på kvalitet.

Bengt Løkke forteller at han er glad for samarbeidet og at deres løsninger lever opp til forventningene:

– Vi er glade for å kunne bidra til et fremtidsrettet boligprosjekt som Nybyen Økern med våre miljøvennlige og estetiske tak.

TEK17/22. februar 2019

Trapper tar langt flere liv enn branner

– Det finnes riktig nok ikke sikre tall på dette, men undersøkelser tyder på at trapper tar nær dobbelt så mange liv per år som branner gjør. I tillegg kommer jo alle skadene, og her er det nok store mørketall. Det er på tide å ta dette problemet på alvor. Les hele saken

Til toppen