Like material leker best

Like material leker best

Å bruke trespiker for å feste treverk virker kanskje litt merkelig, men det venter noen spennende oppdagelser for den som vil prøve.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Tre inneholder et emne som heter lignin. Trespikeren skytes inn med høy hastighet og varmeutviklingen får ligninet i trespikeren til å sveise seg sammen med trematerialet det festes inn i.

Konstruere helt i tre

Sveiseffekten er en av de fantastiske tingene med trespiker. Miljø er en annen, trespiker har et negativt regnestykke på CO2 utslipp. Det vil si at trespikeren binder mer CO2 enn hva som blir brukt for å produsere den.

Bruksområdene er innendørs, montering av panel og kryssfiner, samt steder hvor man ikke kan eller ikke har anledning å bruke metall festemiddel.

En trespiker kan ikke ruste, da den ikke inneholder metall. Det gjør den til et godt alternativ i svømmehaller der klor-gas bryter ned metaller (selv om det også finnes sertifisert stål for den type bruk). Vi oppdager stadig flere bruksområder og det er en stor begeistring ved å konstruere helt i tre.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen