Lindab lanserer unik fasadeløsning

Lindab lanserer unik fasadeløsning

Lindab har utviklet en måte å kunne skape et helt unikt uttrykk på fasaden med hjelp av bilde og tekst. Kunden velger selv hvilket motiv som skal eksponeres på fasaden, om det er et bilde, en logo eller tekst spiller ingen rolle.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

[factbox id="1"]

Ved å perforere et mønster i fasadekassetten overføres motivet til fasaden, du velger selv om det skal være på et lite område eller til en hel vegg.

Løsningen kalles for Lindab Art og gir arkitekter og formgivere muligheten til å sette et helt spesielt preg på sine objekter. Motivet kan plasseres på en eller flere kassetter, noe som gir muligheter til å formgi en hel veggseksjon hvis det er ønskelig. Metoden med mønsterperforering kan appliseres både på Lindab Fasadekassetter Premium og Classic.

- Med Lindab Art gir vi arkitekter helt nye muligheter for å skape spennende og unike fasader. Eller om man som bedrift bare ønsker å få frem bedriftens uttrykk eller logo på fasaden så fungerer det helt fint. Her er det egentlig bare fantasien som setter grenser, sier Lindabs produktansvarlig for byggkomponenter, Thomas Hustoft.

Hvordan fungerer det?

Digitalbildets pixler «oversettes» til hull som stanses ut i platen. Hullets diameter bestemmes av hvor mørk pixelens farge er. Sort farge representeres av et stort hull og hvit farge gjengis uten hull. Antallet gråskalaer i kassetten styres av antallet hulldiameter som benyttes. Metoden med å stanse ut hull for de mørke partiene i bildet, krever en lys bakgrunn for at motivet skal synes og gjengis mest mulig likt originalbildet.

For å skape en annen effekt i fasaden, kan bildet i stedet inverteres. Da stanser man bort de lyse partiene på en mørk kassett. Bildet kan da med fordel gis bakgrunnslys og vil da bli mest tydelig når det er mørkt ute.

Vil du teste design av fasadekassetter så kan du gå til lindab.no. Du laster opp det bildet eller den teksten du vil bruke og deretter tilpasser du perforeringen og størrelsen på motivet. Du bestemmer også om det skal fordeles over flere kassetter.

FASADE/21. februar 2018

Lansere et revolusjonerende monteringssystem

I april 2018 vil Q-railing lansere et revolusjonerende monteringssystem som skal gjøre det svært så enkelt å montere glass. Q-railing vil presentere det nye monteringssystemet på messen Fensterbau Frontale i Nürnberg 21. - 23- mars og via en direktestrømming på Facebook kl. 14.00 21. mars. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen