LINK arkitektur fikk byggeskikkpris

LINK arkitektur fikk byggeskikkpris

Prisen gikk til Nye Ålgård kirke for et flott monumentalt bygg godt tilpasset de eksisterende omgivelsene.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Formålet med prisen er å gi økt forståelse for verdien av god byggeskikk i Gjesdal kommune. Prisen ble utdelt for første gang i 1993 og siden da har mange ulike bygg blitt hedret. Mottakelsen for 2015 fant sted 1. januar 2016 på Veveriet på Ålgård.

Juryens begrunnelse

Byggeskikkprisen for 2015 tildeles Nye Ålgård kirke med en idé om renhet og kraft som framstår som en inspirasjon og et tydelig forbilde for utviklingen av framtidige bygg i Ålgård sentrum. Byggets monumentale stil er godt tilpasset omgivelsene der den vokser som et landskap og strekker seg mot himmelen. Kirkebygget gir Ålgård sentrum en identitet og understreker fellesskapet, samtidig som det er blitt et funksjonelt bygg for menigheten. Det forsvarer godt biskopens uttalelse om at dette er et av de vakreste kirkebyggene han har vært i, og ga bygget navnet «de åpne armers kirke».

TRE/17. juli 2018

Et utstillingsvindu for konstruksjonsprodukter i tre

Metsä-gruppens nye besøkssenter i Äänekoski i sentrale Finland, er et godt eksempel på rask konstruksjon ved bruk av tre. Bygningen på 1000 m2 viser hvordan Metsä Woods Kerto LVL-produkter muliggjør rask, lett og grønn konstruksjon. Bygningen kombinerer industrielt produserte treelementer og unike arkitektoniske løsninger med detaljert tømrerarbeid. Les hele saken

Til toppen