LINK arkitektur inviterer til dagskonferanse om fornybar fremtid

LINK arkitektur inviterer til dagskonferanse om fornybar fremtid

I samarbeid med Fylkesmannen i Hordaland og Bergen arkitekthøgskole har LINK arkitektur stor glede av å invitere deg til en «fornybar fremtid».

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Den 12.mai 2016 kan du være med på en dagskonferanse som fokuserer på bærekraftig, robust og økonomisk fornuftig utvikling og samarbeid for økt bruk av tre. Arrangementet er et samarbeid mellom Fylkesmannen i Hordaland, Bergen arkitekthøgskole og LINK arkitekturs Henning Kongshavn Frønsdal.

Fremtiden er fornybar

I dag står byggenæringen overfor et veiskille. Fremtiden krever mer av oss som aktive samfunnsbyggere. Norge har igjennom Paris-avtalen forpliktet seg til å bidra sterkt for å nå svært ambisiøse internasjonale utslippskutt. Dette fører til at byggenæringen som i dag står for store deler av Norges C02 utslipp vil måtte endre seg drastisk.

Det har lenge vært fokus på redusert energiforbruk i eksisterende og nye bygg. Dette arbeidet har gitt resultater og viser etter hvert reduserte energibruk til i nye bygg. Nå tvinger det seg frem et betydelig fokus på byggemetodene. 47% av CO2 utslippet i verden kommer i dag fra oppføring og drift av bygninger. Til sammenligning står transport for 33%. Materialer som krever mye energi å fremstille må vike plass for mer bærekraftige løsninger. Bygg som på grunn av dårlig kvalitet må repareres, påfører byggeier og samfunn store ekstrabelastninger.

Kjøper man i dag en bolig i Norge, har man en reklamasjonstid på 5 år. Til sammenligning er tilsvarende reklamasjonstid i Østerrike og Tyskland, 30 år. Hvordan går det når vi får tilsvarende krav i Norge? Hvordan bygger man slike bygg? Delta i konferansen og finn ut svar på disse spørmålene.

TREARKITEKTUR/22. mars 2018

Arven etter Norwegian Wood

I 2008 ble Stavanger-regionen europeisk kulturhovedstad. Et av de største prosjektene under arrangementet ble satt i gang i 2005, og ble til Norwegian Wood. Målet var, gjennom innovative forbildeprosjekter, å skape et utstillingsvindu for nyskapende miljøvennlig trearkitektur og videreutvikle den rike trearkitekturen i Norge og Stavanger. Les hele saken

FASADE/22. mars 2018

Nytt liv i «Vinslottet» med Millenniumsvinduer

Vinmonopolets gamle tapperi på Hasle i Oslo, Vinslottet, skal rehabiliteres. Byggets industrielle preg skal ivaretas og entreprenøren har valgt Hansens Millenniumsvinduer for å imøtekomme arkitektoniske krav. – Vi er stolte av å få være med på dette historiske prosjektet, sier Kim Rasmussen i HubroHansen. Les hele saken

Til toppen