LINK konkurrerer om kontoreiendom i Södra Värtan

LINK konkurrerer om kontoreiendom i Södra Värtan

I internasjonal konkurranse med arkitektkontor fra Sverige, Danmark, Nederland og Kino, er LINK arkitektur valgt ut av Bonnier Fastigheter som ett av 4 team til det parallelle oppdraget om tre kontoreiendommer i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

Industrihavnen i Norra Djurgårdstaden forvandles nå til en urban og bærekraftig bydel, og Bonnier Fastigheters visjon for oppdraget er et bærekraftig, attraktivt byrom og levende hus med høy internasjonal attraksjonsverdi. Det parallelle oppdraget omfatter 3 prestisjefulle tomter på til sammen 71 000 m2 som definerer flere viktige byrom; bryggens indre byrom, pirens ytterste kaifront, omkringliggende parker og det kollektivtrafikktette torget.

En viktig del av prosjektet er urbanisme, hvor man helt fra de tidlige fasene arbeider med forutsetninger for å skape et levende og integrert by og bydel. Flere ulike fagområder kobles inn, og det er et stort fokus på sosial og miljømessig bærekraft som holder seg over tid. LINK arkitekturs egen satsing på urbanisme ledes i likhet med dette prosjektet av Sissel Engblom, som har over 20 års erfaring med urbane konseptutviklingsprosjekter.

- Vi ser frem til et spennende oppdrag sammen med Bonnier Fastigheter, Stockholm by, og ikke minst de tre andre teamene: Tham & Videgård, AIX/DPS og BIG, sier Sissel.

REHABILITERING/16. august 2018

Den verdensberømte arkitekt: – Vi er nødt til å rehabilitere bygninger

Den verdensberømte arkitekten, Julien De Smedt, eier av JDS Architects blir en av de store foredragsholderne under lanseringen av Building Green i Oslo. Han oppfordrer til å rehabilitere allerede eksisterende bygninger og mener at det er denne veien vi må gå for å sikre en bærekraftig arkitektur- og byggebransje i fremtiden. Les hele saken

Til toppen