LPO arkitekter og Team Veidekke vekker Ulven

LPO arkitekter og Team Veidekke vekker Ulven

Bakgrunnen for konkurransen har vært OBOS planer om å bygge 3000 nye boliger på Ulven og oppgaven har vært å vise hvordan Ulven kan bli en attraktiv bydel med en grønn profil med boliger som folk flest har råd til.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

I forsøk på å tilby boligkjøpere rimeligere boliger uten å gå på bekostning av kvalitet, inviterte OBOS i 2016 fire ulike grupperinger bestående av entreprenører, arkitekter og rådgivere til en innovasjonskonkurranse.

Ulvenkonseptet

Gruppene fikk fritt spillerom, men med krav om at de måtte spille på lag fra dag én. Dette er et nytt konsept for OBOS som tradisjonelt har gått til entreprenørene med ferdige planer.

Vinneren av konkurransen ble Team Veidekke, der blant annet LPO arkitekter har tegnet vinnerforslaget. Det første delfeltet Team Veidekke skal bygge er på 350 boliger, men teamet har en opsjon på å bygge ut resten av Ulvenboligene med utgangspunkt i vinnerkonseptet.

- LPO gleder seg til å være med på å gi Ulven nytt liv og er stolte av å sammen med OBOS få muligheten til å bygge nye kvalitetsboliger for folk flest, sier Lars Haukeland, fagansvarlig arkitekt og styreleder i LPO.

GJENVINNING/22. mars 2019

Fortsatt mange barrierer i veien for en sirkulær byggsektor

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvilke barrierer er de største? Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI tok debatten da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv. Les hele saken

Til toppen