LPO arkitekter og Team Veidekke vekker Ulven

LPO arkitekter og Team Veidekke vekker Ulven

Bakgrunnen for konkurransen har vært OBOS planer om å bygge 3000 nye boliger på Ulven og oppgaven har vært å vise hvordan Ulven kan bli en attraktiv bydel med en grønn profil med boliger som folk flest har råd til.

Motta nyhetsbrev fra Fremtidens Byggenæring

I forsøk på å tilby boligkjøpere rimeligere boliger uten å gå på bekostning av kvalitet, inviterte OBOS i 2016 fire ulike grupperinger bestående av entreprenører, arkitekter og rådgivere til en innovasjonskonkurranse.

Ulvenkonseptet

Gruppene fikk fritt spillerom, men med krav om at de måtte spille på lag fra dag én. Dette er et nytt konsept for OBOS som tradisjonelt har gått til entreprenørene med ferdige planer.

Vinneren av konkurransen ble Team Veidekke, der blant annet LPO arkitekter har tegnet vinnerforslaget. Det første delfeltet Team Veidekke skal bygge er på 350 boliger, men teamet har en opsjon på å bygge ut resten av Ulvenboligene med utgangspunkt i vinnerkonseptet.

- LPO gleder seg til å være med på å gi Ulven nytt liv og er stolte av å sammen med OBOS få muligheten til å bygge nye kvalitetsboliger for folk flest, sier Lars Haukeland, fagansvarlig arkitekt og styreleder i LPO.

VERKTØY/20. februar 2018

Lanserer radio for byggeplassen

Kanonbra lyd, app-styring og uslåelig lang batteritid. Dewalts nye radio er tilpasset moderne byggeplasser og sørger for under-holdning på arbeidsplassen. TSTAK Radio & lader er både IP-klassifisert og værbestandig. Les hele saken

ENERGIEFFEKTIVISERING/20. februar 2018

Slik skal Enova få fart på energieffektiviseringen av bygg

Til tross for at mange tiltak er lønnsomme går det for tregt med energieffektiviseringen av bygg. Nå utlyser Enova en konkurranse for å få fram ideer til forretningsmodeller som kan få fart på markedet. Samtidig varsler de endringer i støttetilbudet til eksisterende bygg. Les hele saken

Til toppen